BIST 8.735
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.235,73
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Metiner MHP'lileri çok kızdıracak!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'den MHP'lileri kızdıracak sözler...

Abone ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Terör sorununun çözülmesiyle MHP tabelasını indirecek ve MHP diye bir parti kalmayacak”  dedi

AK Parti il danışma toplantısı belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat yaparak, hükümetin hizmetlerinden bahsetti.

Daha sonra Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, belediye hizmetlerini anlatan sunum yaptı. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, terör sorunun çözülmesiyle birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tabelasını indireceğini savundu. ‘Barış süreci’nin olumlu ilerlediğini ve terör sorununun kendi hükümetleri tarafından çözüleceğini söyleyen Mehmet Metiner, birilerinin bu sorunun çözülmesini istemediğine işaret etti. MHP’yi sert şekilde eleştiren Metiner şunları söyledi:

“Diyarbakır nevruzunda barış türküleri söylendi. Ama birileri rahatsız olmaya başladılar. Sizi gidi kandan kadavradan beslenenler. Sizin derdiniz bayrak mı? Bayrak edebiyatı yapıyorsunuz. Şehit edebiyatı yapıyorlar; utanmazcasına arlanmazcasına. Biz sizin milliyetçiliğinizi biliyoruz. Siz kandan besleniyorsunuz; kadavralardan besleniyorsunuz. Siz gencecik insanların cesetlerinden besleniyorsunuz; anaların gözyaşlarından besleniyorsunuz. O yüzden bu sorunun çözülmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz.
Genel kurulda CHP destekli Milliyetçi Hareket Partisi terör estirdiği için biz meclisi kapatmak zorunda kaldık. Karşımıza bayrak çıkartıyorlar. Herkes haddini ve yerini bilecek. O ay yıldızlı bayrakta benim kanım, atalarımın kanı var.

Çanakkale’de birlikte savaştık. Biz Çanakkale’de hangi idealler için savaştıysak, birinci meclisi hangi idealler doğrultusunda açtıysak bugünde aynı ideallerin kavgasını veriyoruz. Bu kardeş kavgası bitecek. Kürt Mehmet’in, Türk Mehmet’in annesinin gözyaşları dinecek. Bu bayrak Kürt’ün de, Arap’ın da bayrağıdır. O bayraktaki kırmızılık hepimizin kanının resmidir.

Biz bu kanı durdurduğumuzda, bu sorunu çözdüğümüzde MHP tabelasını indirmek zorunda kalacak. MHP diye bir parti kalmayacak. Dağlardan şehitlerimiz gelmediği zaman MHP diye bir parti kalmayacak. CHP çoktan miadını doldurdu. Baascı partiler çoktan miadını doldurdu.

Nevruz’da bayrak asılmamış. MHP’nin iktidar olduğu dönemlerde Nevruz kutlanmıyor muydu? MHP’nin iktidar olduğu dönemde, Türk Bbyrağı, Türkiye’nin bayrağı mı asılıyordu? Hayır asılmıyordu. Asılmaması eksikliktir ve büyük bir densizliktir. Bu bayrak hepimizin bayrağıysa her yerde şanla şerefle dalgalandırmalıyız.”