BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den toz uyarısı!

Marmara'nın güneyi, Ege ile İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı bekleniyor.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan kısa süreli ve yerel yağışların, Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege ile İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığında, Türkiye genelinde önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar ise genellikle batı ve kuzeybatı, ilk saatlerde güney ve batı bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksama, gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (28)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (26)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (30)

ADANA: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu. (29)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (28)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (21)

ERZURUM: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)

DİYARBAKIR: Parçalı az bulutlu. (28)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer toz toz taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Yozgat ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun ile Trabzon'un batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

toz