BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Milli bayramlarımız siyasi amaçlı değerlendirilmemeli”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı binlerce vatandaşın katılımıyla görkemli bir törenle kutlandı. Her çevreden vatandaşın 19 M...

Abone ol

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı binlerce vatandaşın katılımıyla görkemli bir törenle kutlandı. Her çevreden vatandaşın 19 Mayıs coşkusunu yaşadığı kutlamalarda, vatandaşların heyecanını paylaşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Milli bayramlarımızın siyasi amaçlı olarak değerlendirilmesini kesinlikle arzu etmiyorum” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Şişli’de binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir biçimde kutlandı. Şişli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kutlamalarda vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Evi’nin önünden başlayarak, kutlamaların yapılacağı Cevahir Alışveriş Merkezi’nin önüne kadar yürüdü. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül şunları söyledi:
“Atatürk’ün bugün bu meydanda her düşünceye mensup yurttaşlarımız var. Milli bayramlarımızın siyasi amaçlı olarak değerlendirilmesini kesinlikle arzu etmiyorum. Ulusal bayramlarımız her türlü siyasi düşünceye mensup yurttaşlarımızın bayramıdır. Bizim hiçbir zaman ötekimiz olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. En büyük arzum şudur. Bugün Irak’ta, İran’da, Suriye’de, Libya’da, Tunus’ta Arap dünyasında, Afganistan’da, Pakistan’da demokrasiye geçebilmek için insanlar canlarını veriyorlar. Demokrasiye geçebilmek için kanlı mücadeleler veriliyor. Sizlerden bütün ricam, sakın ha sakın ötekiniz olmasın. Sizin gibi düşünmeyen yurttaşlarımızı da ikna etmek sizin ve bizim görevimizdir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 19 Mayısların ruhu her zaman yaşasın.”
Kutlama törenlerine katılan vatandaşlar, 19 Mayıs’ın yoğun katılımla kutlanmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Şişli Belediyesi’ne organizasyondan dolayı teşekkür etti.
Kutlamalar, marşların ve birbirinden güzel Anadolu türkülerinin hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.