BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.400,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meteorolojiden soğuk ve yağmur uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun bazı kesimlerinin soğuk ve yağışlı havanın etkisinde kalacağı belirtildi.

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzeydoğu kesimleri, Trakya, İstanbul ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Çankırı çevrelerinde sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Trakya ile Doğu Anadolu'da 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ğenellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde zaman zaman güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcakları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 20

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgar, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek) 21

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 24

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 17

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 28