BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.438,87
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sıcak haber!

Yeni haftada hava nasıl olacak? İşte yurtta hava durumu...

Abone ol

Pazartesi ve Salı günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Ancak Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerin Balkanlar üzerinden gelecek olan yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

27.02.2013 Çarşamba günü; Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Bu yağışlı sistemin soğuk havasıyla birlikte 28.02.2012 Perşembe günü ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olması, Cuma günü kuzeydoğu kesimlere çekilmesi ve Cumartesi günü Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışlara neden olduktan sonra yurdumuzu terketmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yarın (Pazartesi); kuzey ve iç, Salı günü doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artarak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ancak Çarşamba günü yağışlı sistemin gelişiyle birlikte kuzeybatı, Perşembe günü ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8) azalarak mevsim normalleri civarına gerileceği tahmin ediliyor.

Hafta başında görülecek hava sıcaklığındaki artışla birlikte yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde kar erimelerine, doğu bölgelerde çığ tehlikesine ve sabah saatlerinde iç bölgelerde görülecek sis hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 yer yer 60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 yer yer 60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

screen-shot-2013-02-25-at-9.05.56-am.png

screen-shot-2013-02-25-at-9.06.01-am.png

screen-shot-2013-02-25-at-9.06.05-am.png