BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren etkili olacak yağışlar için vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Abone ol
Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren etkili olacak yağışların, bazı bölgelerde sel ve su baskınlarına neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yerel kuvvetli yağışlarla ilgili bilgi verildi.
 
Açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bugünden itibaren Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Karabük, Bolu ile Zonguldak ve Bartın'ın iç kesimleri), Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.
 
Sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını görülebileceği ifade edilen açıklamada, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.