BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü azalan sıcaklıklara karşı uyardı. İşte yurtta beklenen hava sıcaklıkları...

Abone ol

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışların bu gece ve yarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) ile Doğu Anadolu'nun güneyinde (Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari) kuvvetli olması bekleniyor.

Tahminlere göre, yağışlar, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Ayrıca, bu gece saatleriyle yarın Şırnak, Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli yağışla birlikte toz taşınımı olacak.

Yetkililer, hava şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, Marmara'nın batısında 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya, öğleden sonra İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Tekirdağ çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batı Akdeniz, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Göller Yöresi ile Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Konya, öğleden sonra bölgenin güney ve doğu kesimleri ile Ankara'nın şehir merkezi ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyılarının, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyılarında yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batısının, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.