BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

Güvercin için deli para verdiler

Güvercin sevdalıları Osmaniye'de biraraya geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı açık artırmada fiyatlar dudak uçuklattı.

Abone ol

Osmaniye'de güvercin meraklılarının bir araya geldiği merkezde yapılan açık artırmada, 'Sarı Bagdadı' cinsi bir çift güvercin 12 bin liradan alıcı buldu.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açık artırmaya, Osmaniye ve çevre illerden çok sayıda güvercin meraklısı katıldı. 100 çift güvercinin satıldığı açık artırmada, cep telefonu satışı yapan mağazası bulunan işadamı Hakan Tuncer'in güvercinlerine 12 bin lira teklif veren Ahmet Erkul, "Rakam çok büyük gibi görünebilir. Bu güvercinler uzun süredir takip ettiğim ve almayı düşündüğüm kuşlardı. Kuşların buradaki açık artırmaya çıkarıldığını görünce almak için yarışa katıldım ve güvercinlerin yeni sahibi oldum. Bu güvercinlerin yavrusu daha önceden 4 bin liradan alıcı bulmuştu" dedi.

"HATAY'DA 16 BİN LİRAYA ALAMADIĞIM KUŞLAR OLDU"

Çocuk yaştan itibaren güvercin merakı olduğunu ve kuş beslemeye başladığını belirten Erkul, 3 kümesinde 250 güvercini olduğunu söyledi. Bu işi hobi olarak yaptığını vurgulayan Erkul sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bir çift güvercin için 16 bin lira teklif ettim ama sahibinden kuşları alamadım. Bazı arkadaşlarım benim deli olduğumu düşünüyorlar. Ama bu benim vazgeçemeyeceğim bir sevdam. Bir çok kişi 10-15 bin lirası olduğunda araba alacağını veya farklı işlerde kullanacağını belirtirken, benim de güvercin merakım var. Hoşuma giden güvercinleri hiç düşünmeden alırım."

GÜVERCİNLERİ 12 BİN LİRAYA SATMAK KARLI DEĞİL

12 bin liraya satılan güvercinlerin sahibi Hakan Tuncer de, güvercin merakının, spordan sonra en çok rağbet gören uğraş olduğuna dikkat çekerek, "Ben bu işi hem hobi, hem de ticaret olarak yapıyorum. Satın alan arkadaşımız 5-6 aydır güvercinleri satın almak istiyordu. Aslında bu güvercinleri 12 bin liraya vermek karlı bir iş değil. Bizler, beğendiğimiz güvercinlere değil 12, 22 bin lira yine veririz. Bu uğraştan büyük zevk alıyoruz" diye konuştu.