BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden kuvvetli fırtına uyarısı

Yeni günde hava nasıl olacak? İşte Meterolojiden hava tahminleri...

Abone ol

Sıcak hava hafta sonu yine etkili olacak. Bugün ise yurdun belirli bölgelerinde yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege'de halen güneydoğudan orta kuvvette esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, yarın ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin bekelendiğini açıkladı.

Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

İşte yurtta hava durumu...

HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan bölgelerde yağış anında kuvvetlice (30-50 Km/S)ile Güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Salı) Tokat, Samsun'un doğusu ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu,öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra Kütahya ile kuzey kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: güney kıyılarında güney güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak esecek.Bu sabah saatlerinde İç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Batısı az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu bugün (Salı) akşam saatlerine kadar Kahramaraş, Osmaniye ve Adana'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, batı kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu öğle saatlerine kadar Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinap çevreleri ile yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) saatlerine kadar bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Salı) Tokat, Samsun'un doğusu ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Salı) bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve batısında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, batısı ile zamanla kuzeyi çok bulutlu, bu öğle saatlerine kadar Adıyaman ile bu öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-04-02,-08.51.54.png

ekran-resmi-2013-04-02,-08.52.00.png

ekran-resmi-2013-04-02,-08.52.06.png

ekran-resmi-2013-04-02,-08.52.13.png