BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Tüm yurt bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Fırtınaya dikkat!

Abone ol Tüm yurt bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Fırtınaya dikkat. İşte 5 günlük hava tahmini.

KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, denizlerde kuvvetli fırtına beklendiğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen Akdeniz'de kuvvetli, diğer denizlerde hafif kuvvette esen rüzgar, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetlenerek genel olarak kuzeydoğu (poyraz), Güney Ege ile Batı Akdeniz'de ise güneydoğu (keşişleme) yönlerinden esecek.

Rüzgarın, yarın Kuzey Ege'de 7 ila 9 kuvvetinde fırtına (60-90 kilometre/saat), Güney Ege'de 6-8 kuvvetinde fırtına ve fırtınamsı rüzgar (50-75 kilometre/saat), Batı Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de 5-7 kuvvetinde (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli fırtınanın, 11 Şubat Pazartesi gününe kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, kuvvetli fırtına nedeniyle denizciler ile ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KIŞ...

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köyle ulaşım sağlanamıyor. Gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 33 dereceyle Erzurum'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları Bayburt'ta 45, Kars'ta 40, Ardahan'da 37, Ağrı'da 35, Erzincan'da 27 ve Erzurum'da 21 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl'de 71, Tunceli'de 67, Erzincan'da 64, Erzurum'da 43, Iğdır'da 38, Muş'ta 10 ve Ardahan'da 7 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl özel idarelerine bağlı ekiplerin kapalı yolları açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yüksek kesimlerde etkili olan tipinin yol açma çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtildi.

Bu arada, çığ düşmesi nedeniyle kapanan Muş-Kulp kara yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Aşırı soğukların etkisini sürdürdüğü bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 33, Ağrı'da 31, Ardahan'da 29, Kars'ta 27, Bayburt'ta 22, Erzincan'da 20 ve Iğdır'da 13 derece olarak ölçüldü.

HAFTA SONU KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji yetkilileri bölgede aşırı soğukların pazar gününe kadar devam edeceğini, pazar günü öğleden sonra ise bölgenin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini belirttiler.

Yetkililer, ayrıca, yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında artışların yaşanacağını ifade ettiler.