BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  GÜNCEL

Annelere eğitim semineri

Gaziosmanpaşa Belediyesi bebek sahibi annelere eğitim hizmeti sundu.

Abone ol

100 bebek ve annesinin katıldığı eğitim seminerinde, 6 ay-1 yaş arası bebekler Kültür Merkezinde oluşturulan poliklinikte uzmanlar tarafından check –up tan geçirildikten sonra mama dağıtımı yapıldı.

BEBEK INGALARI ARASINDA EĞİTİM SEMİNERİ…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol yayınladığı mesajda, doğumdan sonraki ilk 6 ay içinde anne sütünün olmazsa olmaz önemine dikkat çekerek "Bebeği doğru beslemek, pahalı besinler yedirmek demek değildir. Mevcut olan besinleri en iyi şekilde değerlendirerek beslemektir. Mama desteği de bu besleme çeşitlerinden birisidir " dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, sosyal sorumluluk ilkesinden hareketle ‘’Bilinçli Anne, Bilinçli Beslenme, Sağlıklı Nesiller’’ adlı bebek beslenmesine yönelik bir eğitim semineri dizini düzenledi. 2 hafta sürecek ve toplam 200 bebeğin check-up tan geçirileceği seminerlerin ilki dün Kültür Merkezinde gerçekleşti. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Anne ve Çocuk Sağlığı Vakfı ve Sağlık Grup Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen toplantıda Kültür merkezi içinde küçük bir poliklinik oluşturuldu.

Onlarca bebeğin sesleriyle yankılanan seminerde ilk olarak bebekler Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Prof. Dr. Eren ile Gaziosmanpaşa Sağlık Grup Başkanlığına bağlı Dr. Arzu Başaran ve Dr. Zeynep Soysal tarafından kilo, boy ve genel fiziki muayeneden geçirildi. Seminerde konuşma yapan Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Müyesser Tuncer, bilinçli besleme sayesinde sağlıklı nesillerin yetişeceğini belirterek, “Annelerimiz bebeklerini eğitirken mutlaka uzmanlara danışmalılar. Doğumdan hemen sonra bebek, anne sütü ile beslenmeye başlanmalı ve 6 ay başka hiç bir şey vermeksizin devam edilmelidir ” dedi. Daha sonra annelere 0-1 yaş arası bebek beslenmesi konusunda seminer veren Anne ve Çocuk Sağlığı Vakfı’ndan Beslenme ve Diyet Uzmanı Vildan Şahlan canlıların doğumdan itibaren kendileri için en ideal besini temin imkanına sahip olduklarını belirterek ‘’İnsan yavrusu için en ideal besin anne sütüdür. Anne sütü ilk 6 ay tek başına yeterli olan besindir.6 aydan sonra ek besinleri de almak şartıyla emzirme 1 – 2 yıl devam ettirilebilir.’’ dedi

Şahlan, emzirmenin bebeğin duygusal ihtiyacını karşıladığını vurguladığı konuşmasında emzirmenin yararlarını şöyle sıraladı; ‘’Anne sütü alan bebeklerin IQ değerleri yüksek bulunmuştur. Anne sütündeki maddeler bebeği enfeksiyonlara karşı korur. Emzirme, bebeklerin göz – el koordinasyonunun oluşumuna yardımcı olur. Bebekler daha iyi bir sosyal gelişim gösterir. Diş çürükleri, görme kusurları, egzama, reflü, obesite daha az görülür. Anne sütü doğal bir sakinleştiricidir. Bebeklerin diş ve çene gelişmeleri daha iyi olur. Anne sütü menenjit, solunum yolu, idrar yolu, orta kulak iltihabı ve astım hastalıklarından ileriki yaşlara kadar korur.’’dedi. Şahlan konuşmasının sonunda aylara göre verilmesi önerilen ek besinler konusunda annelere detaylı bilgiler verdi.

Toplantının sonunda seminere katılan annelere Milupa mama dağıtımı yapıldı.100 bebeğin daha check- up tan geçirileceği eğitim seminerlerin ikincisi 13 Şubat tarihinde yine Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.