BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden bu 3 ile kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van, Şırnak ve Hakkari için kuvvetli sağanak yağış ve kar uyarısında bulundu.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Hakkari ve Şırnak ile Van’ın güney çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

Uyarıda yağışların, Hakkari ve Van’ın yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edildiği belirtildi.

Yağışlar sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DOĞU BUZ TUTTU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, gün içerisinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrediyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 4, Kars'ta 3, Erzurum'da 1, Erzincan ve Ağrı'da 1 derece kaydedildi.

Soğuk hava nedeniyle bölgede kent merkezlerindeki su birikintilerinde don ve buzlanma olayları görüldü. Ev ve iş yerleri ile otomobillerin camlarında buzlanmalar meydana geldi.

Ardahan-Artvin il sınırındaki Sahara ile Ardahan-Posof ilçesi arasındaki Ilgar Dağı mevkilerinde kar kalınlığı bir santimetre olarak ölçüldü.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde kar kalınlığı ise 10 santimetreyi buldu.

Meteoroloji yetkililer, bölgede kent merkezlerinde cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediğini ancak geceleri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.