BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den 17 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu ve ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Abone ol

METEROLOJİ Genel Müdürlüğü, Marmara’nın Güney ve Doğusu ile Batı Karadeniz’in iç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın Güney ve Doğusu ile Batı Karadeniz’in İç kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne’nin güneyinde, öğle saatleri itibariyle Marmara’nın güney ve doğusu İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Edirne’nin güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak’ın iç kesimleri ile Eskişehir’in kuzeybatısı ve Kütahya’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Uyarıda, yağışın saat 03.00 ile 20.00 arasında etkili olması tahmin edilirken ani sel, su bakını, dolu, su hortumu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanılabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da Pazar akşamına kadar ilçe ilçe gök gürültülü etkili olacak kuvvetli sağanaklara karşı tedbirli olunmalı. Hava serinliyor, 26-27 dereceye inecek.

ANKARA'DA HAVA DURUMU

Ankara bir gün daha çok sıcak 37 derece, Pazar günü ise ani sağanak olasılığı var.

İZMİR'DE HAVA DURUMU

İzmir'de daha çok Bergama taraflarında kısa süre yağmur olabilir, Pazar günü hava serinliyor.

BURSA VE ADANA'DA HAVA DURUMU

Bursa sağanak yağmurlu ve 30 dereceye inecek, Adana ise 34 derece.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmaralılar dikkat! Tüm bölgede hafta sonu sağanaklar var, hissedilen sıcaklık da 4-5 derece azalacak. Edirne, Tekirdağ, Çanakkale arasında çok daha şiddetli yağacak yağmurun dışında, bölgede dolu yağışı, yıldırım ve küçük çaplı hortum da oluşabilir.

İç Anadolu'da Sivas, Nevşehir, Kayseri boyunca bu yazın en sıcak günü yaşanacak, sıcaklık 37-39 derece. Eskişehir'e ise bir ara ani yağmur yağabilir, Pazar'dan itibaren ise sıcaklık düşüşe geçiyor ve kısa süreli yağmurlar bölge genelinde görülecek.

Havanın aşırı bunaltıcı olduğu Ege'de, kuzeye dönen rüzgar artık serinlik getirecek. 40 dereceye dayanan hissedilen sıcaklık, Pazar günü 32-33'lere iniyor, Manisa, Kütahya, Uşak arasında yaz sağanakları da var.

Akdeniz'de nem yine çok yüksek, hissedilen sıcaklık 38-39 derece. Pazar günü Mersin'in iç kesimleri ve Karaman taraflarına yağmur yağabilir.

Güneydoğu daha da ısınıyor, Gaziantep 40, Diyarbakır 43 derece.
Doğu Anadolu'da lodosla hafta sonu hava aşırı sıcak, Erzurum 33, Malatya 41 derece. Pazartesi ise Erzurum çevresine yağmur gelebilir.

Karadeniz'de hava aşırı sıcak, Amasya-Tokat 39, Samsun, Trabzon sahilleri bile 35 dereceye çıkacak ancak Bolu, Zonguldak, Kastamonu boyunca bazı ilçelerde yaz sağanakları bekleniyor. Pazar günü de aynı kesimde ama daha az yerde yine yağış var.