BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  GÜNCEL

Mesut'lu Real Arda'ya da acımadı

La Liga'nın 13. haftasında Madrid derbisinde Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi.

Abone ol

Real'in sahası Barnebau Stadyumu'nda oynanan maçta Türk futbolculardan Arda Turan Atletico Madrid'de, Türk asıllı Mesut Özil ise Real Madrid'de sahaya ilk 11'de çıktı. Real'de Nuri Şahin yedekler arasında yer alırken oynama fırsatı bulamadı. Real'in bir başka Türk futbolcusu Hamit Altıntop ise maç kadrosunda yer almadı.

Atletico maça hızlı başlarken 16. dakikada Adrian'ın golüyle 1-0 öne geçti. Real golü yedikten sonra ataklarını hızlandırırken, Real'in beraberlik golü 25. dakikada Ronaldo'dan geldi. Benzema kaleci Courtois'la karşı karşıya kaldı. Fransız futbolcu çalımını attı ancak yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi penaltı kararı verirken, Atletico'nun 19 yaşındaki kalecisi Courtois'e direkt kırmızı kart gösterdi.Ronaldo penaltı atışını gole çevirdi.
İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlanırken 49. dakikada Ronaldo'nun pasında Di Maria farkı bire çıkardı: 2-1.

65. dakikada oyuna sonradan giren Higuain skoru 3-1 yaparken, 81. dakikada Atletico Madrid 9 kişi kaldı. Higuain ceza sahasına girdiği sırada Godin tarafından düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi Atletico Madrid'li oyuncuya direkt kırmızı kart gösterdi. Penaltı atışını yine Ronaldo goel çevirerek maçın skorunu ilan etti: 4-1

ARDA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Arda Turan 78. dakikada yerini Reyes'e bırakırken, 27. dakikada ikili mücadele sırasında rakibine faul yaptığı için sarı kart gördü. Arda böylece cezalı duruma düştü. Temsilcimiz takımının 14. haftada Vallencano ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

AVCI DA TRİBÜNDE

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı da yardımcısı Okan Buruk'la birlikte bu karşılaşmayı tribünden izliyor. Avcı ile Buruk yarın sabah Nuri ve Hamit'le bir araya gelecek.