BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  GÜNCEL

'Meşru tecavüz' gafına öfke büyüyor

ABD'de 'meşru tecavüz'den söz ederek tepki çeken Cumhuriyetçi Parti'nin Missouri adayı Todd Akin'a adaylıktan çekilmesi yolundaki baskılar artıyor.

Abone ol

ABD'de 'meşru tecavüz'den söz ederek tepki çeken Cumhuriyetçi Parti'nin Missouri adayı Todd Akin'a adaylıktan çekilmesi yolundaki baskılar artıyor.

Başkanı Barack Obama, Akin'a 'Tecavüz, tecavüzdür" diyerek yanıt verdi.

Bazı Cumhuriyetçi Parti üyeleri Todd Akin'ın adaylıktan vazgeçmesini istedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney de Akin'ın sözlerini onaylamadığını açıkladı.

Temsilciler Meclisi üyesi olan Akin bu sözleri nedeniyle özür diledi, 'yanlış sözcükleri, yanlış şekilde kullandığını' söyledi.

Tecavüzde kürtaj

Todd Akin, Pazar günü KTVI TV'ye mülakatında "Tecavüz durumunda bile kürtaja karşı mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bana göre; doktorlardan anladığıma göre, tecavüzde hamilelik oldukça nadir. Meşru bir tecavüzse kadının vücudu herşeyi kapatma yeteneğine sahip. Ama diyelim ki bu olmadı bunun bir cezası olmalı. Bu ceza çocuğa değil tecavüzcüye verilmeli" dedi.

Barack Obama, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında bu sözlerin çoğunluğu erkek olan siyasetçilerin sağlık konularında kadınlar adına karar vermemesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Bu görüşlerin çok rahatsız edici olduğunu belirten Obama "Tecavüz tecavüzdür. Tecavüzü sınıflara ayırmak Amerikalılar ve benim için hiçbir anlam ifade etmiyor" dedi.