BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mescid-i Aksa mektup yarışmasının birincisi belli oldu!

Mirasımız Derneği’nin her yıl düzenli olarak yaptığı “liseliler arası mektup/şiir yarışması”nın bu yıl ki birincisi Antalya Alanya’dan çıktı.

Abone ol

Alanya Fatma Özmüftüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Havle Gül Güneş, Mescid-i Aksa ve Kudüs’e olan duygularını kaleme aldığı mektubu ile yarışmaya katılan yüzlerce mektup arasından birinci oldu.

15 yaşındaki Havle Gül Güneş, kendi hayatından kesitler sunarak Mescid-i Aksa ile dertleşir gibi kaleme aldığı mektup ile birinci olurken, Adana Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’nden 11. sınıf öğrencisi Deniz Yaşar Narin, Mescid-i Aksa’yı geç tanımanın itiraf ve hüznünü paylaştığı mektup ile ikinciliği aldı. İstanbul Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Gülistan Ok ise Mescid-i Aksa ve Kudüs için Müslümanlara seslendiği mektup ile üçüncü oldu.

KUDÜS ZİYARETİ VE PARA ÖDÜLÜ

Mektup yarışmasının sonuçları www.mirasimiz.org.tr adresinden duyurulurken, dereceye giren öğrencilere Kudüs ziyaretinin yanı sıra para ödülü verilecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da düzenlenecek olan bir programla ödüller kazanan öğrencilere takdim edilecek ve okulların tatile girmesinin ardından da Kudüs ziyareti gerçekleşecek.