BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Meryem Uzerli'ye şok teklif

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 15 Kasım tarihinde elinde beyzbol sopasıyla Meryem Uzerli’yi bekliyor

Abone ol

Dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan ve ziyaretçi akınına uğrayan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 15 Kasım tarihinde elinde beyzbol sopasıyla Meryem Uzerli’yi bekliyor.

Diziden ayrılmasına rağmen halen festival alanında Kanuni Sultan Süleyman heykelinin yanında Mahidevran ile birlikte yerini alan Hürrem Sultan, 15 Kasım tarihindeki yıkım şenliğine kadar diğer heykellerle birlikte alandaki yerini korumaya devam edecek.

Bu yıl teması Empires (İmparatorluklar) olarak belirlenen sergide Akhenaton, Nefertiti, 1.Petro, Napolyon, Sultan Alparslan, Ulubatlı Hasan, Kleopatra, Barbarossa ile birlikte Kanuni Sultan Süleyman, ve iki karısı Hürrem Sultan ve Mahidevran karakterleri de bulunuyor. Ancak TV dizisinden esinlenilerek Meryem Uzerli’ye benzetilen Hürrem Sultan’ın heykeli, Uzerli’nin tükenmişlik sendromu sebebiyle diziden ayrılmasına rağmen, alandaki yerini koruyor. Festival Dikektörü Cem Karaca, Meryem Uzerli’nin diziden ayrılıp yerine Vahide Perçin’in geçtiğini ancak kendilerinin bu değişikliği yapmalarının imkansız olduğunu söyledi. Karaca, heykelleri yapan heykeltıraşların şu anda dünyanın farklı noktalarında farklı heykelleri yapmakla meşgul olduklarını ve 15 Kasım’daki yıkım şenliğine kadar Meryem Uzerli’nin Kanuni Sultan Süleyman’ın karısı olarak alandaki yerini muhafaza edeceğini söyledi.