BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL

Merve Kavakçı'dan pakete eleştiri!

Başörtüsüyle girdiği Meclis'ten yemin edemeden kovulan Merve Kavakçı paketteki düzenlemeyi eksik buldu.

Abone ol

Merve Kavakçı, "Başörtüsü konusundaki açılım önemli bir adım. Ancak hakim ve savcılık alanlarının açılımın dışında tutulması, başörtülü kadınları ikinci sınıflaştırıcı bir tutum" dedi.

Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen ancak TBMM'de yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı İslam, Demokratikleşme Paketi'nde kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi, "Başörtüsü konusundaki açılım önemli bir adım. Ancak hakim ve savcılık alanlarının açılımın dışında tutulması, başörtülü kadınları ikinci sınıflaştırıcı bir tutum. Bu, fayda değil zarar getirir. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir" şeklinde değerlendirdi.

Demokratikleşme Paketi'ni AA muhabirine değerlendirien Kavakçı, kamu kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Başörtüsü konusundaki açılım önemli bir adım. Ancak hakim ve savcılık alanlarının açılımın dışında tutulması, başörtülü kadınları ikinci sınıflaştırıcı bir tutum. Bu, fayda değil zarar getirir. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Başörtülü kadınlara 'eksik vatandaş' muamelesi yapılmış olur. Başı açık bir kadın, hakim ve savcı olabilecek, başı örtülü bir kadına 'Sen bu mesleği icra edemezsin' denecek; böyle şey olur mu, bu kabul edilebilir mi? Hayır."


MEMURA BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ... TIKLAYIN

İdari düzenleme gereken reformların en önemlisi ise kuşkusuz kamu personeline kılık kıyafet özgürlüğünün tanınması. Düzenlemeden sonra kamuda görevli memurlar da başörtüsü takabilecek. Ancak bu düzenlemenin de istisnaları var. İşte memura başörtüsü özgürlüğünün detayları... HABERİ OKU

10607.jpg