BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,70
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Mersin'de Van'a yardım kampanyası

Mersin'de depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı!

Abone ol

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde başlatılan ''Uzat Elini Mersin'' kampanyası kapsamında toplanacak eşyalar Mersin'e gelen depremzedelere ulaştırılacak.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, oda binası önünde düzenlediği basın toplantısında, depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda Valilik tarafından başlatılan her türlü kampanyaya destek olmaya özen gösterdiklerini anlatan Aşut, şöyle konuştu:

''Mersin'de bulunan kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarını görmek boynumuzun borcudur. Bugün başlattığımız kampanya, Mersin'de misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimizin acil ihtiyaçları karşılayacak. Bu kapsamda özellikle her türlü gıda ve her türlü giyecek eşya toplanacak. Yorgan, battaniye, çocuk bezi ve benzeri özel ihtiyaçlar da acil durumu göstermektedir. Ayrıca nakdi yardımlar da verilen hesap numarasında toplanacak ve Valilik aracığıyla bu kardeşlerimiz için harcanacaktır.''

Aşut, eğitim hayatını sürdürmeye çalışan depremzede çocukların da unutulmayacağını belirterek, ''Bu çocuklarımızın yüzlerinin gülmeye ihtiyacı var. Allah milletimize böyle bir felaketi bir daha göstermesin. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bu çağrımız sadece iş dünyasına değil, tüm Mersin halkınadır'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından. MTSO üyeleri kurulan bağış masasına yardım yaparak kampanyaya destek verdi.

Kampanyanın Mersin'de yaşayan depremzedelerin acısı dinene kadar süreceği kaydedildi.