BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  RAMAZAN

Mersin sahur ve iftar saatleri 29 - 30 Haziran

Mersin sahur vakti ve Mersin imsakiyesi ile Mersin ve çevresi için sahur vakitleri haberimizin detayında bulabilirsiniz. Mersin 29-30 Haziran sahur vakti.

Abone ol

Mersin'de ramazan tüm bereketi ve neşesi ile devam ediyor. Mersin'de pek çok belediye ramazan için özel programlar düzenledi. Şehrin pek yerinde İftar çadırları kuruldu. Belediyenin kurduğu çadırlara Ankaralıların ilgisi büyük.

Mersin sahur vakti ve Mersin imsakiyesi... Mersin'de 30 Haziran günü imsakiyesi şöyle;

İmsak 03:44, Güneş 05:28, Öğle 12:59, İkindi 16:46, Akşam 20:19, Yatsı 21:54 


mersin-imsak.jpg 

İSTANBUL SAHUR VAKTİ- TIKLA

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı Ramazan imsakiyesi diyanet.gov.tr sitesinde yayınlandı, buna göre Mersin'de 17 saat oruç tutuluyor.

SAHUR SAATLERİ (İMSAK VAKTİ) VE İFTAR SAATİ TÜM İLLER İMSAKİYE 2014 (TIKLAYIN)

Oruç saatleri Mersin'de ilk haftadan sonra kısalmaya başlayacak ve Ramazan Bayramı arefesindeki son gün oruç saat 20:16'da açılacak. 

mersin-imsakiye.jpg

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir ay boyunca Barış Meydanı’nda devam edecek olan ‘1. Ramazan Şenlikleri’ başladı.

Açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın gerçekleştirdiği şenlikler kapsamında, Ramazan ayı boyunca Barış Meydanı her akşam farklı bir etkinliğe sahne olacak. Başkan Kocamaz açılışta yaptığı konuşmada, kutsal Ramazan ayına girdiklerini belirterek, “Ramazan’ın bereketli atmosferini teneffüs ederek, aynı zamanda kendimizi muhasebe etmek suretiyle, eksiklerimizi, hatalarımızı görme, değerlendirme imkanı bulacağımızı umuyorum. Yüce Mevla’dan Ramazan ayını, ailemizle, sevdiklerimizle, dostlarımızla birlikte sağlık, sıhhat, bereket içinde geçirerek Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na ulaşmamızı diliyorum” dedi.



ramazan-iftar.20140630020308.jpg 

Ramazan ayına maalesef başta Irak ve Suriye olmak üzere İslam coğrafyasının genelinde acı manzaralarla girdiklerini kaydeden Kocamaz, “Karşımızdaki manzara öylesine yürek burkucu, öylesine acı ki, bu durum karşısında insanlık olarak dönüp kendimizi sorgulamamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmasında, “Bu topraklardaki bin yıllık varlığımızı hoşgörüye, karşımızdakinin farklılıklarına saygı göstermeye borçluyuz” diyen Kocamaz, “Hamdolsun bizim topraklarımızda tarihin hiçbir döneminde, Batı’daki gibi bir ırkçılık, ayrımcılık olmamıştır. Bu tarz anlayışlar kabul görmemiştir. Bizim milliyetçiliğimiz, coğrafyamızın tüm zenginliklerini, tüm unsurlarını içine alarak dünyaya nizam vermeyi amaçlayan bir anlayışın üzerinde yükselir" şeklinde konuştu. Bazı grupların son günlerde asılsız iftiralarla kendilerini töhmet altında bırakmaya çalıştıklarını ifade eden Kocamaz, şöyle devam etti; "Biz sadece Mersin’de herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir atmosferi tesis etmenin peşindeyiz. Siz sadece kendi özgürlüğünüzün, kendi isteklerinizin şehrin ortak kullanım alanlarına hakim olmasını talep ederseniz, demokrasi değil faşizm talep etmiş olursunuz. Demokrasiyi, özgürlüğü, hakkı, hukuku ağızlarından düşürmeyenlerin, konu başkalarının haklarına, hassasiyetlerine saygı göstermeye geldiğinde bir anda kimlik ve kişilik değiştirmelerini anlayamıyoruz. Bizim için Mersin’de yaşayan herkes Mersinlidir. Başkalarını rahatsız etme, başkalarının hassasiyetlerini hiçe sayma uğruna kendi özgürlüğünüzü kullanmayı dayatmanız, sadece Mersin’deki bu güzel birlikte yaşama tecrübesine zarar verir, tüm şehri huzursuz eder. Biz, görevimiz gereği tüm Mersin’in, tüm Mersinlilerin taleplerine kulak vermek ve herkesin faydasına bir yöntemle meseleleri çözmek durumundayız.”

30 Mart’tan itibaren parti rozetini çıkardığını kaydeden Kocamaz, “Bu görevde olduğumuz sürece yakamızda görülebilecek rozet, bayrak ya da Atatürk rozeti olur. Kendi ideolojik çıkarları için Mersin’in huzurunu bozmaya çalışanların, Mersinlileri kışkırtmaya çalışanların niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Bu kesimler şunu çok iyi bilsinler ki, karşılarında şu veya bu grup için değil, Mersin’in tamamı için çalışan, böyle olduğu için de Mersinlilerden destek alan bir yönetim var. Konunun parti rozetiyle ilgili olmadığını gayet iyi bilenlerin, sırf siyasi rekabet sebebiyle bir takım sıkıntıları tahrik etmeleri tüm Mersin’e zarar verir. Unutmayınız ki, hepimiz aynı gemideyiz. İçinde bulunduğunuz geminin bir tarafını tahrip ederseniz, o tahribat sizin de sonunuz olur. Bunun için bir kez daha herkese bir çağrı yapıyor ve diyorum ki, gelin Mersin’i birlikte büyütelim, Mersin’i birlikte geliştirelim, bunun faydasını da hep birlikte görelim" dedi.

Konuşmasının sonunda Mersin’in bu yıl Ramazan’ı çok farklı bir şekilde yaşayacağını belirten Başkan Kocamaz, “Ramazan ayı boyunca, her akşam sizlere bu mübarek günlerin hazzını, coşkusunu, neşesini yaşatacak dolu dolu bir program hazırladık. İftarın hemen akabinde başlayıp gece geç saatlere kadar sürecek bu program; inanıyorum ki hemşehrilerime, bizim şehir kültürümüzde var olan o güzel Ramazan iklimini doyasıya yaşatacak. Mehterden Hacivat Karagöz gösterisine, konserlerden orta oyununa, halk oyunlarından görsel şovlara kadar her yaştan, her zevkten hemşehrimize hitap edecek zengin bir program oluşturduk. Bir kez daha, tuttuğunuz ve tutacağınız oruçların, yaptığınız ve yapacağınız tüm ibadetlerin kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan’ın, ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve Mersinimize, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından ‘1. Ramazan Şenlikleri’nin ilk gününde Bursa Mehteran Takımı ve Konya Mevlana Sema grubunun gösterisi yer aldı.