BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  RAMAZAN

Adana sahur vakti 29 - 30 Haziran

Adana sahur vakti ve Adana imsakiyesi ile Adana ve çevresi için sahur vakitleri haberimizin detayında bulabilirsiniz. Adana 29-30 Haziran sahur vakti.

Abone ol

Adana'da ramazan heyecanı sürüyor. Ramazan'ın ilk iki günü camiler dolup taşarken belediyelerin Ramazan programları ise dolu dolu geçiyor. Adana'da özellikle iftar saatlerinde kentin çeşitli bölgelerine kurulan iftar çadırlarına ise büyük ilgi var. Sıcak geçen ramazanda vatandaşlar iftar saatlerini dışarıda geçirmeyi tercih ediyor.

Adana sahur vakti ve Adanal imsakiyesi... Adana'da 30 Haziran günü imsakiyesi şöyle;

SAHUR SAATLERİ (İMSAK VAKTİ) VE İFTAR SAATİ TÜM İLLER İMSAKİYE 2014 (TIKLAYIN)

İmsak 03:28, Güneş 05:15, Öğle 12:49, İkindi 16:38, Akşam 20:11, Yatsı 21:49

adana-iftar-vakti.jpg
ADANA İMSAKİYESİ

imsakiye-ramazan.jpg
 
ADANA MÜFTÜSÜNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?- TIKLA

“RAMAZAN GÜNAHLARI YAKAR, KAVURUR VE YOK EDER”
Ramazan kelimesinin iki anlamı olduğunu ifade eden Müftü Gökce, bu anlamların derinliğine ve önemine dikkat çekti. Ramazan kelimesinin ilk manasını açıklayan Müftü Gökce, “Çölde, kızgın güneşin yakıp kavurduğu o taş ve toprağın üzerine yalın ayakla bastığınızda ayaklarınız yanar. Çünkü çöl bütün harareti ve yakıcılığını ortaya koymuştur. İşte aynen böyle Temmuz ve Ağustos aylarında güneşin taşları, kayaları ve kumları yakıp kavurduğu gibi Ramazan ayı da müminin yıl içinde işlemiş olduğu günahları yakar, kavurur ve yok eder. İşte Ramazan’da böyle müthiş bir mana var” diye konuştu.
 

“RAMAZAN AYI SONBAHAR YAĞMURLARI GİBİDİR”
Ramazan kelimesinin ikinci anlamını da açıklayan Arif Gökce, “Sonbaharda iri taneli damlaları olan yağmurlar yağar. Çöl ortamını düşünürsek; yakıcı güneşin 5-6 ay boyunca kavurduğu ve kirlettiği toprağa yağan bu sonbahar yağmurları oraları nasıl serinletip yıkarsa, Ramazan ayı da müminin yıl içerisinde kirlenmiş hayatlarını, gönüllerini ve günahlarını yıkar, huzur ve mutluluğa kavuşturur” şeklinde konuştu.

 ramazan-iftar.jpg