BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

’’Farklı bir Türkiye’nin temelleri atıldı’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Farklı bir Türkiye’nin temelleri atıldı. Şu anda bunun inşası başladı. Bunu milletle beraber inşa edeceğiz. ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Farklı bir Türkiye’nin temelleri atıldı. Şu anda bunun inşası başladı. Bunu milletle beraber inşa edeceğiz. Şunu çok rahat söylüyorum, artık dünya da farklı bir Türkiye’nin olduğunu kabul ediyor” dedi.
Başbakan Erdoğan, Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katıldı. Eyüp Kültür Merkezi’nde verilen iftara Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra programa ev sahipliği yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yönetim kurulu üyeleri, işadamları, siyasi isimler ile davetliler katıldı. İftarın ardından kürsüye davet edilen Erdoğan, burada davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.
MÜSİAD’ın düzenlemiş olduğu iftar programı nedeniyle teşekkür ederek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, “Bugün ikinci gününü idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif’in ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum. Bugün bir kez daha MÜSİAD’ın ülkemizin kalkınmasına, ekonominin büyümesine, demokrasinin standartlarının yükseltilmesinde verdikleri katkı için şükranlarımı sunuyorum. Hırsla değil, kanaatle kazanmanın bunun uygulamalara geçirmekle mümkün olduğunu, sadaka ve zekatın malı azaltmadığını, veren elin alan elden üstün olduğunu gösterdiğiniz için her birinizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. MÜSİAD Türkiye içinde dayanışma ve yardımlaşmayı büyüttüğü kadar Türkiye dışında da bu noktada örnek bir teşkilat oldu” dedi.
Erdoğan, “Bundan 15-20 yıl öncesine gidersek sizler iktisadi alanda, bizler siyasi alanda hep birlikte son derece meşakkatli bir yolculuğa çıktık. Sizler de bizler de rakiplerimizle aynı imkanlara aynı fırsatlara sahip değildik. Eşit şartlarda adil bir zeminde mücadele edemediğimiz gibi sürekli ayrımcılığa, baskılara ve engellemelere maruz bırakıldık. Bizim siyasi mücadelemiz parti kapatmalara, hukuksuz davalarına, hapis cezalarına, önümüze çıkarılan engellemelere özellikle de medya ve bazı iş çevrelerinin saldırılarına göğüs germekle geçti. Aynı süreçte sizler ekonomide fırsat eşitliğinin yok edildiği, farklı olana hayat hakkının tanınmadığı, farklı olanın çeşitli yöntemlerle ezilmek istendiği bir ortamda mücadele verdik. Sizler de bizler de boynumuzu eğmedik” diye konuştu.
Birilerinin millete kurduğu tuzakları bozduklarını belirten Erdoğan, “Aslında biz 12 yıl önce birilerinin çarkına çomak soktuk. Birilerinin millete rağmen kurdukları tuzakları bozduk. On yıllar boyunca iktisatta farklı alternatiflerin mümkün olmadığını savunuyorlardı. Siyasette farklı hareketlerin başarılı olma imkanını bulunmadığını savunuyorlardı. Türkiye’nin o bozuk düzenden başka bir şansının bulunmadığını, o bozuk düzene rıza göstermek zorunda olduğunu savunuyorlardı. Her farklı hareketi, girişimi, söz ve fikri, ’Türkiye’yi böler’ ve ’Türkiye’yi parçalar’ şeklindeki asılsız korkularla bastırmaya çalışıyorlardı. Hele hele bir keresinde biz muhafazakar demokrat bir partiyiz diye ortaya çıktığımızda bir panelde böyle bir anlayış yoktur diyenler vardı. Artık her şeyi güncelleyen bir dünya var. 12 yıl boyunca tüm bu korkuların ne kadar yersiz olduğunu Türkiye’mize gösterdik” ifadelerini kaydetti.
‘Türkiye artık eski Türkiye değil’ diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “Eski siyaseti özleyenler, eski iktisadi düzeni özleyenler, kaybettikleri imtiyazlarını yeniden almaya çalışanlar var. Kurdukları komplolarla, tuzaklarla, tezgahlarla eski Türkiye’yi yeniden diriltmek için kirli işlere girenler var. 12 yıl önceki Anadolu ihtilali ile şu anda iş başında olan bir Türkiye var, bir değişim süreci var. Eğer deyim yerindeyse ok artık yaydan fırladı. Farklı bir Türkiye’nin temelleri atıldı, şu anda bunun inşası başladı. Bunu milletle beraber inşa edeceğiz. Şunu çok rahat söylüyorum. Artık dünya da farklı bir Türkiye’nin olduğunu kabul ediyor. Dikkat edin demokratik standartları 12 yılda bu denli değişmiş bir ülke dünyada gösteremezsiniz. Ama Türkiye bunu gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.
Ekonomi alanında yapılan reformları hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu tablonun yurt içinde ve dışında kimi çevreleri rahatsız ettiğini yineledi. Erdoğan, “Bizim başarılı olmamız sadece içeride değil, dışarıda da birilerini ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Türkiye’nin kısır döngülerinden, zincirlerinden, prangalarından kurtulması, Türkiye’nin kardeşlik içinde büyümesi, Türkiye’nin artık faiz lobilerini değil, silah lobilerini içeride de dışarıda çok birilerini çok tedirgin ediyor” dedi.
Sözlerini 17 Aralık soruşturmasına atıfta bulunarak sürdüren Başbakan Erdoğan, “Altı ay önce maruz bırakıldığımız ihanet ve nankörlük işte bu rahatsızlığın, bu tedirginliğin bir tezahürüydü. İçeriden ve dışarıdan ağır saldırılara ve ağır ihanetlere maruz kaldık. Bu hainler hıyanetlerini sürdürmek noktasında çırpınmaya devam ediyorlar. Ama bilmenizi isterim ki bu hainler beslenip büyüdükleri bataklıkta çırpınıyorlar ve çırpındıkça da batmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.
Başbakanlık ofisine konulan ’böcek’lere rağmen bazı yargı mensuplarının olayı örtbas ötmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “İşte böcek davasında yaşanılanları izliyorsunuz değil mi? Başbakan’ın ofisine dinleme cihazları konuluyor. Bütün belgeler, bilgiler ortada ama yargının içerisine sızmış Pensilvanya uzantıları ısrarla bunun üzerini örtmenin mücadelesini veriyor. Bugün hala yargı içerisinde Pensilvanya dayanışması ile hareket edenler var. Bunların sayısı az değil farkındayım. Bilin ki tüm yargı camiasını da bunlar lekeliyor. Bunlar eski Türkiye’nin oyunlarıdır. Bu hainler başarılı olamadılar ve olamayacaklar. Karşılarında nasıl bir iradenin var olduğunun farkında değiller.”
Erdoğan, “Bir kere şunu bilsinler ki hiç kimse, hiçbir grup, hiçbir hizmet hareketi bunlar gibi ihanet bataklığına batmayacak, bunlar gibi uluslararası çevrelerin, örgütlerin maşası olmayacaktır. Hainler elbette bizden korkacaklar ama o hainler hiç kimseyi korkutamayacaklar ve tedirgin edemeyeceklerdir” diyerek sözlerini noktaladı.
(İHA)