BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.408,08
HABER /  GÜNCEL

Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Enflasyondaki iyileşmeye karşılık, Merkez Bankası kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Merkez Bankası faizleri yüzde 14.25 düzeyinde tuttu. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Enflasyonun Temmuz ayında süpriz yaparak tüketici ve üretici fiyatları endekslerinde gerilemesine karşılık, Merkez Bankası beklentiler paralelinde kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi.

Merkez Bankası, faiz oranlarına yönelik kararını dün yaptığı Para Politikası Kurulu toplantısında aldı. TCMB’den bugün yapılan açıklamaya göre, kısa vadeli faiz oranları değiştirilmeyerek yüzde 14.25 düzeyinde bırakıldı.

Merkez Bankası yılbaşından bu yana 3.75 puanlık faiz indirimi yaparken, Temmuz ayında da faizlerde herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

CNBC-e tarafından yapılan kotasyon anketinde de faiz oranlarını değiştirilmeyeceği öngörülürken, yıl sonuna kadar ortalama bir puanlık faiz indirimi yapılabileceği kaydedilmişti.

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın Temmuz ayında yayınladığı enflasyon raporunda yer verdiği iç tüketime yönelik endişelerinin faiz indirimine engel olduğunu ifade ederken; gelecek ay sınırlı bir faiz indirimi yapılabileceğini ifade ettiler.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com