BIST 10.280
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.411,08
HABER /  GÜNCEL

Vahdeddin istifaları DSP'yi bitiriyor

DSP'de Eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in "Vahdettin vatan haini değildi sözleriyle başlayan istifalar, şimdi de örgüte sıçradı. DSP'de zincirleme istifalar yaşanıyor.

Abone ol

DSP İstanbul Örgütü'nden 10 kişi istifa etti. DSP Genel Merkezi'ne dün DSP İstanbul Eski İl Sekreteri Şükrü Önder'in öncülüğünde gönderilen dilekçede, partinin beklenen atılımları yapmadığı, siyasette kaybolduğu belirtildi. Genel Merkez yönetiminin eleştirildiği dilekçede, "siyasetin en büyük merkezi olan İstanbul'da örgüt çözmüştür" denildi.

SUNİ GÜNDEM

Türkiye'de giderek derinleşen sorunlar karşısında DSP'nin etkin bir politika izleyemediği de belirtilen dilekçede, etkin bir muhalefet ortaya konulamadığı bildirildi. Dilekçenin son kısmında ise eski lider Bülent Ecevit'in söylediği "Vahdeddin vatan haini değildi", Rahşan Ecevit'in söylediği 'din elden gidiyor' sözlerine de gönderme yapılarak şöyle denildi:

"Parti üst yönetimi, bağımsız kimlik sergileyerek makro politikalar üretmek yerine, 'Vahdettin' gibi, 'din elden gidiyor' gibi suni gündemlerin destekçisi oldu. DSP sergilediği bu politikayla laik, demokratik, ulusal nitelikte sol parti kimliğinden uzaklaştı. Kendi kimliği dışında davranan DSP içinde siyaset yapma olanağı kalmaması nedeniyle partiden istifa ediyoruz." Dilekçesinde, İstanbul Eski İl Sekreteri Şükrü Güner'in yanı sıra, İstanbul Eski İl Saymanı Tankut Dinç ve eski İl Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Bahçetepe, Bülent Çağ, Yasemin Erkut, Hasan Karaoğlu, Kazım Kaya, Aynur Mimaroğlu, Pınar Yıldız Sancı, ılknur Adiller'in adları yer aldı.