BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'dan rezerv açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'dan rezervlere ilişkin açıklama yaptı. Temel politikanın rezervleri güçlendirmek olduğunu vurguladı.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'dan azalan rezervlere ilişikin konuştu. Çetinkaya, temel politikalarının rezervleri güçlü tutmak ve güçlendirmek olduğunu belirterek, "Rezerv gelişmelerinin orta vadeli trendlerle takip edilmesi daha sağlıklı analizlere imkan tanır." ifadelerini kullandı.

İktisadi faaliyet cephesinde dengelenmenin devam ettiğini söyleyen Çetinkaya, öncü verilerin, yurt içinde ilk çeyrekte ılımlı bir toparlanmaya işaret ettiğini belirtti.

Hedef enflasyonda tek hane
Merkez Bankası'nın elindeki tüm araçları fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek için kullanmaya devam ettiğini kaydeden Çatinkaya ekonomi gündemine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Para politikası duruşumuzu enflasyonu en kısa sürede tek haneye düşürmeye odaklı olarak şekillendiriyoruz. Rezervlerle ilgili olarak şunu ifade etmek isterim. Temel politikamız rezervlerimizi güçlü tutmak ve güçlendirmek. Geçtiğimiz yıl finansal piyasa oynaklıklarını takiben rezervlerde bir miktar gerileme gözlenmişti.

Rezerv açıklaması
Ancak, o dönemden bu yana istikrarlı bir artış trendi söz konusu. Hedefimiz, bu trendi güçlü bir şekilde devam ettirmek.  Brüt rezervlerle ilgili dönem dönem dalgalanmalar yaşanması olağandır. Sıra dışı bir durum söz konusu değil. Rezerv gelişmelerinin orta vadeli trendlerle takip edilmesi daha sağlıklı analizlere imkan tanır."