BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: HDP’nin Meclis’e taşınmasına milletimiz izin vermeyecektir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu ve gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, "Kararsız vatandaşlarımız artık 'Maceraya girecek halimiz yok, tecrübe ve istikrarın yanındayız' diye güçlü desteğini ifade ediyor. En fazla Kürt oyunu alan parti AK Parti'dir. Bu seçimde de öyle olacaktır." dedi.

''1 Nisan'dan sonra HDP'ye mi soracaksınız?''
"1 Nisan'dan sonra Sayın Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecektir.'' diyen Gül, ''Sayın Yavaş'a soruyorlar, 'HDP'yi ziyaret edecek misiniz?' 'Onu ajansa soracağız' diyor. 1 Nisan'a kadar ajansa sordun, 1 Nisan'dan sonra HDP'ye mi soracaksınız? Milletimiz bu anlamdaki kirli, örtülü ittifaka asla prim vermeyecektir." ifadelerini kullandı.

''Ahlaki olmayan bir tutumdur''
Gül: "Örtülü bir şekilde, HDP'nin bir şekilde belediye meclisine taşınmasına milletimiz izin vermeyecektir. HDP'nin kendi amblemiyle çıkmayıp CHP gibi bir partinin içinden çıkması, İYİ Parti gibi milliyetçi görünümlü bir partinin içinden çıkması, bu millete karşı ahlaki olmayan bir tutumdur." dedi.

Yeni Zelanda konusu
Yeni Zelanda'da yaşanan cami katliamıyla ilgili de konuşan Gül, "Yeni Zelanda'da hadiseyi yapan kişinin Türkiye'ye yaptığı ziyaretin, turistik ziyaretin ötesinde olduğu açık." dedi.

Mansur Yavaş'ın vergi kaçırdığı iddiası
Gül, Mansur Yavaş'ın vergi kaçırdığı iddiasına ilişkin, "Elbette Ankaralılar takdir edecektir. Hukuk bir tarafa, siyaseten ahlaki olarak Ankaralıların sorularına cevap vermeniz gerekir ama bu sorulara cevap bulunamamıştır." ifadelerini kullandı.

Yargıda ihtisaslaşma
Yargıda ihtisaslaşma konusuyla ilgili düşüncelerini aktaran Gül, şu ifadeleri kullandı;

''Nasıl başlarsa, hukuk hakimi emekli oluncaya kadar hukuk hakimi olarak, ceza hakimiyse ceza ihtisası olarak devam edecek"