BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.399,64
HABER /  DÜNYA

Merkel'in 'Ladin' sözlerine sert tepki

Merkel'in, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesi üzerine yaptığı açıklama, tepki çekti.

Abone ol

Almanya Başbakanı Merkel'in, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesi üzerine yaptığı açıklama, kendi partisi ve diğer partilerden bazı politikacıların tepkisini çekti.

Merkel'in genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Hukuk Komisyonu Başkanı Siegfried Kauder, Merkel'in sözlerini eleştirerek, "Ben böyle ifadeler kullanmazdım. Bunlar, beslenmemesi gereken intikam duygularının bir ifadesi. Bu Orta Çağ zihniyeti" diye konuştu.

Sol Parti de Merkel'den Federal Meclis'te sözlerine açıklık getirmesini istedi.

Sol Parti Genel Başkanı Klaus Ernst, yarın yayımlanacak "Leipziger Volkszeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, Merkel'in sözlerinin, Bin Ladin'in tutuklanması yerine öldürülmesinin tercih edildiği şeklinde bir intiba yarattığını söyledi.

Merkel'den bu konuda Federal Meclis'te bir açıklama yapmasını isteyen Ernst, Alman askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi işlemlerine de bir an önce başlanması gerektiğini belirtti.

Başbakan Merkel, Bin Ladin'in öldürülmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in artık hiç bir insana zarar veremeyecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bu açıkça iyi bir haber" ifadesini kullanmıştı. Merkel ayrıca, başarılı operasyondan dolayı ABD Başkanı Barack Obama'yı kutladığını kaydetmişti.