BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ergin'e göre istikrar için AK Parti şart

Eski Adalet Bakanı Ergin, kazanımların devamı için 12 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu söyledi

Abone ol

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, ''Kazanımların devam etmesi, ülkenin büyümesi, yatırım ve ticaretin pozitif yönde artması için 12 Haziran'daki seçim önemli'' dedi.

Ergin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) iş adamlarıyla bir araya gelerek 8,5 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

İktidarları döneminde, yaptıkları hizmetlerin yanı sıra yapamadıkları ve eksikliklerinin mutlaka bulunduğunu ifade eden Ergin, ancak ülkenin 8,5 yılda çok önemli noktalara geldiğini söyledi.

AK Parti iktidara gelmeden önce, ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın bulunmadığını belirten Ergin, Türkiye'nin üç ay sonrasını göremediğini, faizlerin çok yüksek olduğunu, para piyasalarında sürekli krizlerin yaşandığını kaydetti.

AK Parti'nin 2002 yılı Kasım ayında iktidara gelmesiyle birlikte siyasi istikrar ortamının sağlandığını, ekonominin de moral bulduğunu bildiren Ergin, şöyle devam etti:

''8,5 yılda inişli çıkışlı dönemler oldu. Ancak 2002 yılından önce yaşanan krizlerin bir tanesi yaşanmadı. Bunun nedeni siyasete olan güven, beraberindeki ekonomideki istikrarı getirdi. Ülkenin ihracatı 36 milyar dolardan 120 milyar dolara, dış ticareti 87 milyar dolardan 243 milyar dolara yükseldi. IMF'ye olan borcu 23 milyar dolardan 5,7 milyar dolara geriledi. Artık Türkiye iki yıldan bu yana da yoluna IMF'siz devam ediyor. Türkiye tüm bu yaşananlarla birlikte büyümede Avrupa'da birinci, dünyada da üçüncü oldu. Türkiye dünyanın en güçlü 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı ekonomisi haline geldi. Kazanımların devam etmesi, ülkenin büyümesi, yatırım ve ticaretin pozitif yönde artması için 12 Haziran'daki seçim önemli. Bu nedenle 2002 öncesi ile şu anki tabloya bakıp öyle karar verirsek yanlış yapmamış oluruz.''

Ekonomideki olumlu tablonun yatırımların da önünü açtığını vurgulayan Ergin, ''2002 yılına kadar 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol, şu an 20 bin kilometreye ulaştı. O dönemde 9 kente doğalgaz verilirken bu sayı bu gün 70 vilayeti buldu. Hava yoluyla 7,5 milyon vatandaşımız seyahat ederken 2010 yılı rakamlarına göre bu sayı yılda 35 milyona ulaştı'' diye konuştu.

Dış politika konusunda da Türkiye'nin güçlüden değil haklıdan yana bir süreç izlediğini ifade eden Ergin, bugün 66 ülkeye vizesiz seyahat edilebildiğini, ülkenin itibarının arttığını kaydetti.

Dış politikada Türkiye'nin içinde bulunmadığı bir denklemden söz etmenin imkansız hale geldiğini belirten Ergin, bölgede arzu edilmeyen gelişmelerin yaşandığını, Suriye'nin gözyaşı içerisinde olduğunu, ancak bu ateşin söndürülmesi konusunda Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sürekli Suriyeli yetkilerle görüşme içerisinde bulunduğunu söyledi.

HATAY'DAKİ YATIRIMLAR

Türkiye'nin yanı sıra Hatay'da da havaalanı, barajlar ve doğalgaz gibi ulaşılması zor görünen önemli yatırımların yapıldığını bildiren Sadullah Ergin, kentin merkezden alacaklarını tahsil etmeye başladığını kaydetti.

Kentin kültür turizmini canlandırmak için de önemli yatırımların yapılacağını ifade eden Ergin, Hatay'ın geleceğe daha güçlü yürüyebilmesi için turizminin ayağa kaldırılması, değerlerinin pazarlanması gerektiğini söyledi.

Ergin, Hatay'da kültür turizmi kapsamında önemli çalışmaların yapıldığını, 5 yıl gibi kısa bir sürede biblo gibi bir şehrin ortaya çıkabileceğini belirtti.

Kentte yaklaşık 150 bin metrekare alan üzerine adeta olimpiyat köyü statüsünde bir spor kompleksi yapılacağını, buranın 25 bin kişi kapasiteli olacağını, ayrıca spor salonuyla basketbol, voleybol gibi spor kompleksleri ile havuzların yer alacağını bildiren Ergin beş yıldızlı otel konforunda 750 yataklı sağlık kampüsünün de yapılacağını, bölgenin yanı sıra diğer ülkelerden gelen hastaların da burayı tercih edeceğini kaydetti.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de kenttin ilerlemesinde ve gelişmesinde havaalanının önemine değindi.

Çinçin, ticaretten turizme önemli yatırımların bulunduğunu, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'na Hatay'ın da aday olabilmesi için güzel bir stadın şart olduğunu belirterek, ''Bu statla komşumuz Halep ya da Lazkiye ile ortaklaşa Akdeniz Oyunlarını Hatay'da yapamaması için hiçbir neden yok'' diye konuştu.