BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  POLİTİKA

Merkel'den Erdoğan'a AB müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü. Merkel, hem AB hem de Türkiye ile Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin hızlandırılmasıyla ilgili mutabakata kaldıklarını söyledi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusundaki çabasını takdir ettiklerini söyledi. Daha önce Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu söylemekten çekinmeyen Merkel, mülteci krizi sonrası Türkiye'nin üyeliği için hem Türkiye ile hem de AB ile süreci hızlandırma konusunda mutabakata vardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Beşiktaş'taki Mabeyn Köşkü'ndeki görüşme yaklaşık 25 dakika gecikmeli başladı. Görüşmeye ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da 1 saat sonra saat 16.25'de Merkel geldi.

TERÖR KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ

Basına kapalı görüşmenin ardından ikili kameralar karşısına geçti. Görüşmenin konu başlıklarından birinin mülteciler konusu olduğunu söyleyen Merkel, bu konuda karşılıkla görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Merkel'in

Türkiye ve Avrupa işbirliği ve AB üyeliğinin hızlanması konusunda hem Türkiye hem AB mutabataka vardığımızı söyleyebiliriz

konuşmasından satırbaşları şunlar:

Önemli konu başlıklarından biri Mültecilerin Türkiye’deki ve batıdaki yönelişidir. Bu konuda külfet paylaşımı üzerinde değerlendirmemiz oldu. Türkiye’nin bu konuda üstlendiği yük konusunda kendileri Türkiye’ye yardımcı olmamız gerekir dediler. Ayrıca terör örgütlerine karşı birlikte hareket etmemiz gerektiği üzerinde durduk. Ayrıca fasıllar üzerinde konuşma fırsatımız oldu. 15,17, 23 ve 24 ve 31’inci fasıllar üzerinde değerlendirme yaptık. Özellikle terörle mücadele konusunu değerlendirdik. Suriye’de bir siyasi çözümü gerekliliğini ele aldık. Bu konuları daha sonra da görüşmek üzere mutabık kaldık.

YİNE TOPU TÜRKİYE'YE ATTI

Suriye'deki iç savaş konusu ve Irak'taki şartları görüştük. Türkiye'nin 2 milyon mülteciyi kabul etmesini takdir ediyorum. Türkiye çok zor bir görevi üstlendi. İkili menfaatler çerçevesinde yoğun bir mülteci akınının Türkiye üzerinden Avrupa'ya aktığını görüyoruz. Türkiye'ye bu konuda destek olunmasını ve Türkiye'nin bu konuda önemli bir görevi üstlenmesini gerekli görüyoruz.