BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.416,72
HABER /  GÜNCEL

Merkel kendinden emin, ciddi ama yorgun...

Pazar günü sandık başına gidecek olan Almanya'da liderler son seçim turlarını yapıyor. BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici, Alman lider Angela Merkel'in Hamburg kentinde seçmenleriyle buluşmasını izledi.

Abone ol

Pazar günü sandık başına gidecek olan Almanya'da liderler son seçim turlarını yapıyor. BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici, Alman lider Angela Merkel'in Hamburg kentinde seçmenleriyle buluşmasını izledi.

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da bir zamanlar balık pazarı olarak kullanılırken günümüzdeyse çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Fischmarkt binası son olarak 'Angie'yi ağırladı.

Alman lider Angela Merkel, Pazar günkü seçimler öncesi seçmenlerine son konuşmalarından birini burada yaptı.

Merkel'in gelmesinden önce, ellerinde üzerinde 'Angie' yazan dövizlerle salonu dolduranlar, sahnede genç bir grubun çoğu İngilizce klasik pop ve rock parçalarından oluşan şarkılarını dinledi.

Grup salondaki havayı sürekli canlı tutmaya çalıştı ama, bunu bir noktaya kadar becerebildi.

İzleyicilerin çoğu yaşlılar

Zira CDU (Hristiyan Demokrat Birlik Partisi) görevlisi gençleri saymazsak, salondakilerin büyük bölümü yaşlılardan oluşuyordu.

Aralarında göçmenlerin hemen hemen hiç olmadığı ve giyim kuşamlarına bakılırsa, aralarında düşük gelirli sınıflardan kimselerin bulunmadığı izlenimi veren yaşlılardan.

Uzun bekleyiş ve geniş bir repertuvardan sonra, salonu coşturan Merkel'in mekana girişi oldu.

Angela Merkel kürsüdeki konuşmasına çok sade ve sakin bir tarzda başladı ve bunu sonuna kadar da sürdürdü.

Binanın büyük pencerelerinden Hamburg limanındaki gemiler görülürken, Merkel, mimiklerinde de, ses tonunda da, vücut hareketlerinde de koruduğu dengelilik ve sükûnetle konuşmasına devam ediyordu.

Ağırlıklı olarak hükümetinin kriz döneminde ekonomiyi ne kadar iyi yönettiğini anlattı Merkel ve bunun devam edip etmemesinin seçim sonuçlarına bağlı olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonlarına doğru bazı sözlerinden sonra salonda alkış koptu.

Bazen alkışlara tezahürat eşlik etti.

Sonlara doğru bir grup 'Angie' diye tempo tuttu.

Tezahüratlar dahi çok coşkulu değildi ve Merkel de konuşmasını başladığı gibi çok sakin bir tarzda sonlandırdı.

Yorgun lider

Geleneksel kıyafetler giymiş genç kadınlar ellerinde sepetlerle sahneye çıkıp Merkel'e meyve ikram ettiler.

Daha sonra da Merkel, kendisini alkış yağmuruna tutan salona el sallayarak mekandan ayrıldı.

Angela Merkel'in konuşmasını birlikte izlediğimiz Alman gazeteciler, Başbakanın her zamankinden daha sakin ve fiziksel olarak yorgun göründüğünü söylediler.

Gerçekten de Merkel'in yorgunluğu yüzünden okunuyordu.

Alman liderin salondan ayrılmasından sonra baştaki müzik grubu son kez sahneye çıktı ve yaşlı izleyiciler toplantıdan hareketli bir parçayla, Boney M'in 'Sunny' adlı şarkısıyla ayrıldı.

"Sunny, dün hayatıma yağmurlar yağıyordu... Sunny, sen bana gülümsedin ve gerçekten acımı dindirdin... Karanlık günler gitti ve aydınlık günler geldi... İçtenlikle parlayan ışığım benim... Sunny, tek gerçeğim, seni seviyorum" sözleriyle.