BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,86
ALTIN 2.430,03
HABER /  GÜNCEL

Merkel Berlin'de Müslümanlarla yürüdü

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel "hoşgörü ve din özgürlüğü" için yürüdü.

Abone ol

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Paris saldırılarına tepki olarak ‘hoşgörü ve din özgürlüğü’ gösterisi düzenlendi. Müslümanlar Merkez Konseyi ve Almanya Türk Toplumu Berlin şubesinin girişimiyle düzenlenen gösteriye Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel de katıldı.

Merkel, Berlin’deki yürüyüşten önce yaptığı açıklamada Alman halkından Müslümanları marjinalleştirmemelerini istedi.

Merkel, “Bir grubu dini inancı nedeniyle dışamak, liberal devletimizin itibarına gölge düşürür. Yabancı düşmanlığının, ırkçılığın ve aşırılığın bu ülkede yeri yok” diye konuştu. Başbakan Merkel’in Perşembe günü Federal Meclis’te bir konuşma yaparak toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarıyla ilgili değerlendirmede bulunması öngörülüyor.

40 BİN İSLAM KARŞITI SOKAKLARDA

Almanya’da ekim ayında ortaya çıkan ve kısa sürede taraftar toplayan ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalıları’ (PEGIDA) hareketinin son gösterisine 40 bin kişinin katıldığı öne sürüldü. Dresden kentinde pazartesi akşamları gösteriler düzenleyen PEGIDA taraftarları, Skaterpark Meydanı’nda toplandı.

Pegida gösterisine katılan eylemciler, Charlie Hebdo ve market saldırılarına tepki gösterirken “Dün Paris, yarın Berlin” şeklinde slogan attı. “Çocuklarımızın geleceği için”, “Halkımıza ihanete yer yok”, “Uyanın”, “Dresdenli Hristiyanlar PEGIDA’yı selamlıyor” yazılı dövizler ile Alman bayrakları taşıyan göstericiler, sıkça “Halk biziz” sloganı attı. Gösteride, Norveç, İsveç, Fransa ile Almanya’nın Brandenbrug ve Saksonya eyaletlerinin bayraklarının taşındığı da gözlendi. Göstericiler, Müslüman göçmenlere yönelik tutumunu eleştirdikleri Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başörtülü şekilde photoshop’lanmış dövizlerini taşıdı. Dövizlerdeki “Bayan Merkel, halk burada” yazısıyla, federal hükümetin entegrasyon ve göç politikaları protesto edildi.

din