BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.474,39
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Mercedes Benz'den akıllı araba!

Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, dünyanın en akıllı otomobili olarak belirtilen Yeni S Sınıfı'nı tanıttı.

Abone ol

Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, dünyanın en akıllı otomobili olarak belirtilen Yeni S Sınıfı'nı tanıttı.

Almanya'nın Hamburg kentindeki tanıtım için 104 sayfalık basın bülteni hazırlandı. Araçta gece görüşünden otomatik sürüşe kadar bir çok yenilik bulunuyor. Airbus hangarında yapılan tanıtımda 6. jenerasyon S Sınıfı'nın bir önceki modele oranla 100 kilogram daha hafif olduğu ve kilometrede sadece 75 gram karbonmonoksit ürettiği açıklandı. İşte 100 bin dolara piyasaya çıkması beklenen 2.2 tonluk dünyanın en akıllı aracının bazı özellikleri...

SAHİBİNE MASAJ YAPIP PARFÜM SIKIYOR

Gece görüşü: Otomobilin kokpitinde bulunan ekrana gece görüş kamerasından yolun görünümü aktarılıyor. Bu teknoloji, şu anda savaş uçaklarında kullanılıyor.

Akıllı sürüş: 100 km hıza kadar kendi kendine gidebiliyor. Radar ve sensörlerle yolunu bulan araç, önündeki araçla mesafesini ayarlayarak trafik sıkışıklığında gerektiğinde fren yapıyor. Makul manevralar da yapabilme imkanı da veriyor.

Aktif parfüm sistemi: S Sınıfı'nda kendine ait bir parfüm mekanizması bulunuyor. 10 bin kilometrede bir değiştirilen parfümün 4 ayrı kokusu var.

Sihirli halı sürüşü: Mercedes S serisinde sürüş konforunu artırmak için dünyanın ilk süspansiyon takip sistemi bulunuyor. 'Magic Body Control' denen sistemde kameralar yolu gözlüyor ve yolun durumuna göre süspansiyonu sert ya da yumuşak olarak ayarlıyor.

Masaj fonksiyonu: 14 ayrı hava püskürtmeni masaj sistemi sıcak taşlarla yapılan masajı taklit ediyor. Isıtmalı dahil 6 farklı masaj programı bulunuyor.

 mercedes-s-2014.jpg