BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  DÜNYA

Türkler o felakete kayıtsız kalmadı!

Türk gönüllüler, Oklahoma'da yardım faaliyetlerine başladı.

Abone ol

Türk gönüllüleri, hortumun etkili olduğu ABD'nin Oklahoma eyaletinde yaraları sarmak için hareket geçti.

Olayın yaşandığı bölgede faaliyet gösteren Raindrop Türk Evi, hortumun yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına başladı. Türk girişimcilerin kurduğu Raindrop Türk Evi ve Helping Hands Relief Foundation tarafından ortaklaşa hazırlanan yardım malzemelerini bölgeye ulaştırıldı. Büyük yıkımın yaşandığı şehre öncelikle su, eldiven, çocuk bezi ve enkaz kardırmada kullanılabilecek malzemeler ulaştırıldı.

TÜRKİYE BU TÜR FELAKETLERİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Bölgedeki yardım çalışmalarına katılan Raindrop Vakfı Müdürü Orhan Küçükosman, Türkiye olarak bu tür felaketlerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini, bu nedenle hortumdan hemen sonra olay yerine gelip yardım faaliyetlerine başladıklarını söyledi. Küçükosman, bu tür olağanüstü olaylarında din dil ve ırk farkı gözetmeksizin herkesin yardımına koşmaya çalıştıklarının altını çizdi. Yardımların sadece malzeme ile kısıtlı kalmayacağını da ifade eden Küçükosman “ Vakfımızın

turk-yardim.jpg

İNTERNET SAYFASI ARACILIĞYLA YARDIMA BAŞLANDI

internet sayfası aracılığı ile Amerikalı Türk dostlarımız yardım etmeye başladı. Ümit ediyoruz ki yapılan bu yardımlar felaketzedelerin az daha olsa yaralarını saracaktır. Amerika ve Türkiye’deki vatandaşlarımızın yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz.” dedi.
2004’te faaliyete geçen Raindrop Türk Evi, bölgede her türlü kültürel ve eğitimsel faaliyetlerle Türk kültürünün tanıtımını yapıyor. Türkiye’nin konsolosluğunun olmadığı Oklahoma’da Türkiye’nin fahri temsilciliği görevini eda ediyor.

HORTUM FELAKETİNDE 24 KİŞİ ÖLDÜ 

Oklahoma’da önceki gün meydana gelen şiddetli hortumda 24 kişi ölmüş, yüzlerce insan da yaralanmıştı. Hızı zaman zaman saatte 320 kilometreyi bulan ve 3,5 kilometre genişliğe ulaşan hortum sebebiyle, yüzlerce ev yerle bir oldu, araçlar hurdaya döndü.