BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.396,54
HABER /  POLİTİKA

Meram Lisesi yıkılacak mı?

CHP’li Atilla Kart TBMM gündemine taşıdı: 120 yıllık Meram Lisesi’nin yıkılıp, yerine iş merkezi kurulacakmış…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Son günlerde arka arkaya yaşanan belediyelerde rant sağlama ile ilgili iddialara bir de Konya’dan örnek eklendi. CHP Konya milletvekili Atilla Kart’ın TBMM gündemine taşıdığı Konya meram Lisesi’nin binasının yıkılacağı ve yerine iş merkezi kurulacağı iddiası Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de gündemine getirildi.

KART'IN İDDİASI

Kart’ın iddiasına göre; 120 yıllık geçmişe sahip ve 6 nesil öğrenci yetiştiren bir okul olan Meram Lisesi, geçmişinde başbakan ve cumhurbaşkanı bile yetiştirmesine karşın, son yıllarda tarihi binasının yıkılarak yerini iş merkezine bırakması söz konusu.

TARİHİ MİMARİ

Eğitim hizmetinin verildiği Meram Lisesi’nin tarihi eser niteliğindeki ana binasının yanı sıra sonradan yapılan iki büyük ünitesiyle 9 bin metrekarelik bir arsaya sahip olduğu, mimarisi, Atatürk Anıtı ve inşa tarihi ile Cumhuriyet tarihinin ve Konya’nın da bir sembolü olduğunu belirten Kart şunları söyledi:

"GİZLENİYOR"

“AK Parti iktidarının yerel temsilcileri bu alana imar yapılanması ile göz koymuş durumdalar. Arsaya el koyma girişimi başlamıştır. Bu alana, daha önce sosyal hizmetlere ait olan ve el konulan 5 bin metrekare alan ile birleştirilerek iş merkezi kurulması hedeflenmiştir. Bu konudaki gelişmeler gizlenmektedir. Oldu-bitti yaklaşımıyla , yandaş ve siyasi ilişkiler içinde ‘ticari ranta’ dönüştürmeyi amaçladıkları anlaşılmaktadır.”

Kart, iddialarını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bu konunun neden gizli tutulduğu ve yapılacak proje ve uygulamaların neden açıklanmadığını da sordu.