BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'den bomba parlamenter sistem iddiası

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parlamenter sisteme geçiş yapacağını söyledi. Akşener ''iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme Sayın Erdoğan'ın geçeceğini, bu konuda adım atacağını düşünüyorum'' dedi.

Abone ol

Dün Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Akşener, çok konuşulan parlamenter sisteme geçişle ilgili de açıklama yaptı.

Erdoğan parlamenter sisteme geçecek

İyi Parti Genel Başkanı şunları söyledi; "31 Mart'tan sonra seçmene baktığınız zaman bu ittifakın devamı konusunda bir irade var. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme Sayın Erdoğan'ın geçeceğini, bu konuda adım atacağını düşünüyorum. Bakın göreceksiniz, zaman söyleyemem ama gidişatı öyle okuyorum. Benim okumam bu, bilgiye dayanmıyor. Böyle bir adım atıldığında, 'buyurun bakalım' dendiğinde zaten o zaman ittifaklar nasıl bir şey olacak, ne olacak o konuda da bir şey söylemek mümkün değil. Ama arızalarından, enfekte olmuş alanlarından arındırılmış bir parlamenter sistemden bahsediyoruz."

Saray Erdoğan'ı steril hale getirdi

Erdoğan'ın Türkiye'nin bu nefes alma problemini gördüğüne inandığını ifade eden Akşener, "Saray Sayın Erdoğan'ı kapattı, steril bir hale getirdi. Uzun zamandır Sayın Erdoğan'ın vatandaşla hasbıhal ettiğini gördünüz mü? Vatandaşın nabzını bilen, tanıyan, bununla yaşayan siyasi kişilik olmasına rağmen koptu gitti. Bu alan kendisinin 2023 ya da daha önce yapacaksa o seçimde seçilmesinin önüne geçer. Sayın Erdoğan'ın sağduyusunun, kendisi için sağduyusunun galip geleceğine inanıyorum. Dolayısıyla da buraya bir geçiş olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Manisa 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından 72 artçı sarsıntı meydana geldi
Foto Galeri Manisa 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından 72 artçı sarsıntı meydana geldi Galeriye Gözat