BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun sokak açıklaması için ne dedi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, işçileri sokağa çağırmakla eleştirilen Kılıçdaroğlu'nun sözleri için "Kimse sokağa inecek değil, kimse sokakta herhangi bir acayiplik yapacak değil. İnsanlar, geçim derdinde, çocuğunu okutmak derdinde" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı'nda yaptığı konuşma çok konuşulmuştu. Kılıçdaroğlu, Bir işçi hakkını aradığı için hapse atılıyor ve işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil" dedi. Kılıçdaroğlu, hak arama taleplerine sessiz kalmakla suçladığı sendikalar için de "En çok isyan etmesi gereken sendikalar." diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun polemik konusu olan bu sözleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e  Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde soruldu.

KİMSE SOKAĞA İNECEK DEĞİL
Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işçilerin haklarını aramak için sokağa çıkmaları gerektiği ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Kimse sokağa inecek değil, kimse sokakta herhangi bir acayiplik yapacak değil. İnsanlar, geçim derdinde, çocuğunu okutmak derdinde." diye konuştu.