BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener için son 7 gün!...

MHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevkedilen Akşener'in savunmasını yapmak için 7 günü var. Ardından ihraç karara bağlanacak. Sırada Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın bulunduğu belirtiliyor.

Abone ol

MHP'den kesin çıkarma talebiyle Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk edildiğine dair yazı Meral Akşener'e gönderildi. Tüzük gereği Akşener 7 gün içinde savunmasını yapmak zorunda.

Meral Akşener'le birlikte kesin ihraç istemiyle kongre Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'e de aynı yazı gönderildi. Onların da 7 günü var.

NORMALDE 15 GÜN AMA!..

Parti tüzüğünün disiplin ile ilgili 73. maddesinde "Disiplin Kuruluna sevk edilen partili kendisini sözlü veya yazılı savunabilir. Savunma için süre, savunmaya davet yazısının tebliğinden itibaren 15 gündür. Ancak, seçimlerde ve herkesin gözü önünde veya yayın yoluyla işlenen disiplin suçlarında bu süre 7 gündür." ifadesi bulunuyor.

Tüzüğün partili üyelerin görev ve sorumluluklarını düzenleyen 11, disiplin cezalarını gerektiren halleri kapsayan 78 ve disiplin kuruluna tedbirli olarak sevki içeren 81. madde doğrultusunda haklarında işlem başlatılan isimler, 73. madde dolayısıyla savunmalarını tebliğden itibaren bir hafta içerisinde vermeleri gerekiyor.

SIRA SİNAN OĞAN VE ÜMİT ÖZDAĞ DA MI?

Öte yandan Akşener ile başlayan disiplin sürecinin arkası gelecek. “Tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edilen Akşener’in ardından sıranın genel başkan adayları Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’a da geleceği belirtiliyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşturulan inceleme komisyonu “adı Gülen cemaati ile anılan her isim” için incelemelerini sürdürüyor.

MHP'DE FETÖ'CÜLER LİSTESİ YAPILIYOR

Listede FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve eski MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız gibi isimler bulunuyor. Oğan ve Özdağ’ın disipline sevk edilmelerinin gerekçeleri ise yine Akşener’in sevk gerekçesini oluşturan tüzüğün “parti birlik ve beraberliğine zarar verme, parti yönetiminin aldığı kararlara uymama, genel başkan ve parti yöneticilerinin manevi şahsiyetlerini rencide etme, üyelik haklarını kötüye kullanma” maddelerinden olacağı ifade ediliyor.