BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener BBP'ye mi girecek parti mi kuracak?

Meral Akşener'in yeni parti kuracağı iddiaları gündem yarattı. Mustafa Destici, Meral Akşener'i BBP'ye davet ederken Meral Akşener'den parti haberlerine açıklama geldi. Akşener BBP'ye katıl çağrılarına ise...

Abone ol

MHP’den ayrılanların Meral Akşener’in önderliğinde Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) adı altında bir araya geleceği yolundaki iddialar gündem yarattı. Hem Meral Akşener hem de Koray Aydın'dan twitter üzerinden bu iddiaya yanıt geldi.

Meral Akşener, Twitter adresinden yaptığı açıklamada parti çalışmaları iddiasını yalanladı ve “Parti kurma çalışmamız yoktur. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) hukuku katlettiği, ‘abidik gubidik’ işlerin yapıldığı bir süreçte önceliğimiz oylarımıza sahip çıkmaktır” dedi.

Koray Aydın da yeni parti hazırlıklarına karşı çıkarak, “MHP baba ocağımız” sözleriyle partide kalacağı mesajını verdi. Aydın, yazılı açıklamasında şunları dile getirdi:

BBP'YE GELİN ÇAĞRISI :  Meral Akşener BBP'nin yaptığı bu çağrıya sessiz kalmayı tercih etti. Çağrıyı yanıtsız bırakan Meral Akşener gibi Koray Aydın'dan da bu konuda bir cevap yok.

  B PLANIMIZ YOK : "MHP bizim baba ocağımız, ana kucağımızdır. Benim ve arkadaşlarımın, B planı yoktur. MHP zemininde siyaset yapmak günden güne zorlaşsa da bu siyasi zemini yakalama sorumluluğu yine bizlerin omuzlarındadır. Biz ülkücü Türk milliyetçileri olarak bu hüsran tablosu içerisinde rahat olanları rahatsız etmeye devam edeceğiz. MHP, tüm asaleti ve kudretiyle mazisi derin ve köklü gönül sarayımızdır. Unutmayalım, eski Dolmabahçe, yeni gecekondudan evladır.”

BUYURSUN BBP'YE GELSİNLER!
BBP lideri Mustafa Destici ise dün Meral Akşener ile arkadaşlarını yeni bir parti kurmak yerine kendilerine katılmaya davet etmişti. Destici, “Biz o süreci yaşamış bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla benim tüm ülküdaşlarıma çağrım şudur: Türkiye’nin, ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin bölünmesine değil birleşmesine ihtiyaç vardır. BBP bu amaçla kurulmuştur. Ayrı bir heyecan aramalarına gerek yok. Burada parti var, ocak var, teşkilat var. Buyursunlar gelsinler. Buradan da daha geniş kucaklama yaparız.” demişti.

Meral Akşener BBP liderini Mustafa Desticisi'nin 'partimize gelsinler' çağrısını duymazlıktan gelmeyi tercih etti. Koray Aydın'ın yeni parti kurulmasına karşı çıkması da onu ortada bırakmış görünüyor. Meral Akşener'in siyasi hayatındaki rota merak konusu.