BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu gerçeği Abdulkadir Selvi açıkça söyledi

Abdulkadir Selvi, referandum sonuçlarını değerlendirdiği bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nda liderlik yönetimi olmadığını ifade etti.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde referandum sonrası Kılıçdaroğlu'nun nasıl liderlik fırsatını kaçırdığını yazdı.

Anayasa değişikliği yüzde 51.4 "evet" oyuyla geçti, ama tartışmalar bitmek bilmiyor. Salı günü partisinin grup toplantısında "Seçimi tanımıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, eleştirilerin odağında.

Referandum sonrası CHP'nin sert tutumunu bugünkü yazısında değerlendiren Selvi, Kılıçdaroğlu'yla ilgili dikkat çeken işte bu yazıyı kaleme aldı:
KILIÇDAROĞLU YÖNETEMİYOR

"...CHP’nin bu seçim sonucunu tanımamaya değil, tam aksine “Yüzde 49’u çerçeveletip genel merkeze asmaya” ihtiyacı var. Yüzde 49 demek, bir adım ötesinde yüzde 50-51 demektir. CHP şimdiye kadar tarihinde yüzde 49’u bulmadı. Kılıçdaroğlu 49’a liderlik yaptıktan sonra, “Referandum sonuçlarını tanımıyoruz” diyor. Tam aksine yüzde 49’a teşekkür ediyoruz, milletimiz bize büyük bir sorumluluk yükledi. Bu sonuçlar bir sonraki seçimde iktidarın işaretini taşıyor demesi gerekiyordu.

Kılıçdaroğlu yüzde 49’a liderlik yaptı ama onu yönetemiyor. Oysa yüzde 49’la oluşan uzlaşmayı koruyabilse ilk seçimde başarının kapısını aralayabilir.

TUZAĞA DÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu yüzde 49’un ne anlama geldiğini anlayamadı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan fark etti. O nedenle referandum gecesi “Tencere-tava hep aynı hava” diyerek kriminalize etti. Kılıçdaroğlu da o tuzağa düştü."