BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93
HABER /  GÜNCEL

Merak ediyorsanız Abdullah Gül'e sorun!

Halkın bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e soru sormasına fırsat veren 'Cumhurbaşkanına Sorun' uygulamasının ikincisi 2 Nisan Pazartesi başlayacak.

Abone ol

Halkla iletişimde yeni bir boyut olarak planlanan ''Cumhurbaşkanına Sorun'' uygulaması kapsamında, 6 Nisan Cuma saat 18.00'e kadar soru kabul edilecek.

Uygulamaya, ''/cumhurbaskaninasorun'' adresinden ulaşılabilecek.

Bu kez ilk uygulamadan farklı olarak öncelikle tüm sorular alınacak, ardından kriterlere uygun olarak belirlenen sorular oylamaya açılacak.

Oylama 7–15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Vatandaşların oylarıyla belirlenecek en beğenilen soruların sahipleri, Çankaya Köşkü'ne davet edilerek, sorularını bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yöneltecek.

İlk uygulamaya soru gönderen, ancak sorusu ilk sıralarda yer almadığı için Çankaya Köşkü'ne davet edilmeyenler, bu uygulama için de soru gönderebilecekler. İlk uygulamada sorulan, vatandaşın oylamasına sunulan soru veya benzeri sorular ise bu kez oylamaya açılmayacak.

İLKİNDE 2 MİLYON OY KULLANILDI

''Cumhurbaşkanına Sorun'' uygulaması, vatandaşa bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e soru sorma, sorulan sorulara oy verme ve oylama sonucu belirlenecek soruların Cumhurbaşkanı Gül tarafından cevaplandırılması fırsatlarını sunuyor.

2012 yılının ilk günü soru kabulüyle başlayan ''Cumhurbaşkanına Sorun'' uygulaması yoğun ilgi görmüştü. Vatandaşlar bir hafta boyunca sadece bir mail adresi ve rumuzla soru gönderme imkanı bulmuş, gelen sorular da moderatör gözetiminde oylamaya açılmıştı. Vatandaşların internet üzerinden oy kullanarak belirlediği en beğenilen ilk 10 sorunun sahibi, Çankaya Köşkü'ne davet edilmişti.

Uygulama kapsamında 14 bin soru sisteme ulaşırken, benzer sorular arasından, birbirinden farklı 220 soru seçilerek oylamaya açılmış ve bu sorular için yaklaşık 2 milyon kişi ''beğendim'' ya da ''beğenmedim'' tercihiyle oy kullanmıştı.

Çankaya Köşkü'ne davet edilen soru sahipleri burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile karşılıklı sohbet etmiş ve sorularını yüz yüze iletmişlerdi. Kameralar tarafından kayıt altına alınan uygulamanın fotoğraf ve video görüntüleri ise Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanmıştır.