BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.449,73
HABER /  GÜNCEL

Mendilci çocuklar öldüresiye dövdü

Daha henüz 5 yaşında. Bulunduğunda yarı ölü vaziyetteydi. Sağ eli kesikti, kulağından kan geliyordu, boynu iple sıkılmıştı...

Abone ol

 5 yaşında Bedrettin Karaduman isimli bir çocuk, sabah saatlerinde E-5 Yolu Haliç Köprüsü üzerindeki orta refüjde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlileri tarafından yerde hareketsiz bir şekilde yatarken bulundu.

ÖNCE MAKET SANDILAR

Önce maket zannettikleri çocuğun yanına yaklaşan temizlik görevlileri 5 yaşındaki çocuğun kanlar içinde, boğazı çamaşır ipiyle bağlanmış ve durumunun ağır olduğunu fark etti.

BEDRETTİN DİLENCİLER KÖYÜNDENMİŞ!
Bedrettin Karaduman'ın, Adana'nın Kozan ilçesinden olduğu ortaya çıktı.
 O köyün kadın ve erkekleri dilenmek için büyük şehirlere geliyor, daha sonra geri dönüp Kozan'da büyük apartmanlar, evler yaptırıyor.

Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayınız!

Temizlik görevlileri, zaman kaybetmeden Polisi ve acil 112'i aradı. Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekipleri küçük çocuğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

"DİLENDİRMEK İÇİN DAYAK YEDİM"

Küçük çocuk, hastaneye gelen polis ekiplerine kendisini ve annesini Abdal ve Fethi isminde birilerinin sürekli dövdüğünü kendisini dilendirmeye çalıştırdıklarını söylediği öğrenildi.

Talihsiz çocuğun aynı amaçla babasının da kendini dövdüğünü söylediği öğrenildi.

AKSOY: BOĞAZINA İP BAĞLANIP, YÜKSEKTEN ATILMIŞ

BEDRETTİN'İ DÖVENLER DE DİLENDİRİLEN ÇOCUKLAR

Haliç Köprüsü'nde işkence yapılmış bir halde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin'le ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaşları 10-18 arasında değişen 5 çocuk gözaltına alındı.

5 yaşındaki Bedrettin K.'nın işkence görmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında mendil satan M.S. (12), kardeşi H.S., kuzeni F.S. ile arkadaşları H.S., polis nezaretinde Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yasalara göre herhangi bir cezai ehliyeti olmayan M.S. psikologla görüştürüldü.

M.S.'nin, birlikte mendil sattığı kardeşi, kuzeni ve arkadaşı ile Cumartesi akşamüstü Zincirlikuyu'da gördükleri Bedrettin'i yanlarına alıp, Halıcıoğlu'na gittiklerini söylediği öğrenildi. M.S'nin tek başına küçük çocuğu dövdüğü, köpekle korkuttuğu, bu olaylar yaşanırken de yanında sadece kardeşi H.S'nin olduğunu ifade ettiği belirtildi. Suçunu itiraf eden M.S.'nin, küçük çocuğun boğazına çamaşır ipini kendisinin bağlamadığını söylediği kaydedildi.

Beyoğlu Cumhuriyet Savcısının talebi ile M.S. ve kardeşi H.S'nin ile 5 yaşındaki Bedrettin K.'ın ailelerinden alınarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurtlarına yerleştirilmelerine karar verildi
  

Bedrettin'in tedavisinin sürdüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Önal İnaltekin, Başhekim Doç Dr. Adem Akçakaya ve Beyin Cerrahisi Kliniği'nden Opr. Dr. Cumali Aksoy ortak basın toplantısı düzenledi.

Başhekim Doç. Dr. Adem Akçakaya'da Bedrettin'in dün sabah Haliç Köprüsü üzerinde temizlik işçileri tarafından bulunduğunu ve hastanelerine saat 09.30 sıralarında getirildiğini hatırlattı.

Çocuğun sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Cumali Aksoy da, ''Çocuk bulunduğu zaman boğazından çamaşır ipiyle bağlanmış, sanki yüksekten atılmış gibi bir izlenim vardı'' diyerek, şunları aktardı:

İNANILMAZ BİR İŞKENCE

''Hastaya yapılan ilk müdahale sonrası çekilen tomografi ve grafiklerinde, kafatasında bir çökme kırığı, sol elinde kesik, sol kulağında bir miktar kanama, sol göz çevresinde şişlik ve morarma tespit edilmiş olup, ilk müdahalesi ilgili branş uzmanları tarafından yapılmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda, genel durumunun orta seviyede olduğu ve bilincinin açık olduğu belirtilmiştir.

Hastamız, ortopedi, kulak burun boğaz, plastik cerrahi ve genel cerrahi klinikleri tarafından değerlendirilmiş olup, hastamızda bu bölümlerle ilgili patolojik bir bulguya rastlanmamıştır. Ancak çocuk, uykuya meyilli olan halinden dolayı beyin cerrahisi ekibi tarafından yoğun bakımda halen takip edilip, tedavisi sürmektedir.''

'ÇOK ZEKİ BİR ÇOCUK'

Bedrettin'i "Çok zeki" diye tanımlayan Aksoy, ''Çocuk annesini sordu ve istedi. Psikiyatrlarımızın da değerlendirmesi üzerine, çocuk annesiyle polis eşliğinde görüştü. Ancak bu görüşme daha çok sorgulama niteliğinde oldu" dedi.

Bedrettin’in bugün daha iyi olduğunu belirten Aksoy, “Ancak hayati tehlikeyi tam olarak atlattığını düşünmüyoruz, takibimize devam ediyoruz. 2-3 gün daha burada tutarız” dedi.

İNALTEKİN: 'ANNEMİ SEVİYORUM' DİYE AĞLADI
Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin ise hastane yetkililerine küçük Bedrettin’in tedavisinde gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

'ANNEMİ SEVİYORUM' DEDİ
Bakıcı anne ve psikoloğun da aralarında bulunduğu özel bir mobil ekiple gece hastaneye geldiklerini belirten İnaltekin, “Geldiğimizde yoğun bakımdaydı. Ekibimizle destek verdik. ‘Annemi istiyorum, annemi seviyorum’ diyerek ağladı. Çok akıllı bir çocuk” dedi.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR
Bedrettin’in en küçüğü 1, en büyüğü ise 11 yaşında olmak üzere 4 kardeşi olduğunu belirlediklerin ifade eden İnaltekin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın talimatıyla çocukların koruma altına alacaklarını söyledi.

DAHA ÖNCE CEZA VERİLMİŞ
Ailenin Adana’nın Kozan ilçesinden İstanbul’a geldiklerini öğrendiklerini söyleyen İnaltekin, “Çocuklar dilencilik, mendil satıcılığı yapmış. Aile hakkında daha önce Kabahatlar Kanunu uyarınca ceza kesilmiş” diye konuştu.

AİLEYE SUÇ DUYURUSU
Çocuğa şiddetin kim ya da kimler tarafından uygulandığını bilmediklerini söyleyen İnaltekin, aile hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

20 ÇOCUKLA AYNI EVDE YAŞIYORMUŞ

[PAGE]

BEDRETTİN 20 ÇOCUKLA AYNI EVDE KALIYORMUŞ

Bedrettin K.'nın, Topkapı'daki bir evde yaklaşık 20 çocukla birlikte kaldığı belirtildi. Evde inceleme yapan CHP'li Çetin Soysal, "Burada 20'den fazla kişi bir arada yaşıyormuş ve minibüslerle çocuklar dilendirilmeye götürülüyormuş." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Haliç Köprüsü üzerinde temizlik işçileri tarafından bululan 5 yaşındaki Bedrettin K.'nın evine gitti. Soysal, edindiği bilgiler ışığında Bedrettin'in yaşadığı evde 20'nin üzerinde çocuk bulunduğunu ve çocukların dilendirildiğini söyledi.

Mahalle sakinleri ise, Bedrettin'in ailesinin yaşadığı evde birçok ailenin bir arada yaşadığını ve cip sahibi olduklarını öne sürdü. Hanife Duman isimli mahalle sakini, "Altlarında arabaları var, dilenecekleri yere sabah arabalarıyla geliyorlar. Altlarında cipler var ellerinde son model cep telefonları var. Birkaç aile bir arada yaşıyorlar. Kışın çalışıyorlar ve yazın memleketlerine gidiyorlar. Burada kalanlar arasında Ataköy'de evi olanlar bile var. Köprü altlarında dileniyorlar. Onları sayamadım o kadar çok çocuk var ki." dedi.

Tülay Kın ise, "Burada çocukları dilendiriyorlar. Durumları çok iyi ama dilenmek için böyle dolanıyorlar, 01 plakalı bir de cipleri var. Birçok aile bir arada kaldıkları için kendi aralarında kavga çıkmış olabilir. Biz şikayetçi olduk ama kimse ilgilenmedi." ifadelerini kullandı.

Topkapı Mahallesi Muhtarı Tacettin Erkek de, Sulukule Caddesi 13 numarada yaşayan insanların kendisinde herhangi bir kaydı bulunmadığını söyledi. Evin kim tarafından kiraya verildiğini bilmediğini kaydeden muhtar Erkek, evin vakıflara ait olduğunu söyledi.

PSİKOLOG NEZARETİNDE ANNE VE BABASIYLA GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Minik Bedrettin, psikolog nezaretinde anne ve babasıyla görüştürüldü. Bedrettin'in annesi Gülseren ve babası Ahmet K., öğle saatlerinde polis nezaretinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İşkence yapan kişinin tespiti için kendisine bazı fotoğraflar gösterilen Bedrettin, daha sonra psikolog nezaretinde anne ve babasıyla görüştürüldü. Görüşmenin ardından çift, polis nezaretinde hastaneden çıkarıldı. Yüzlerini gizlemeye çalışan çift, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.