BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Menderes'in hemşehrileri yasta

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Aydın Menderes'in memleketi Aydın'ın Koçarlı ilçesinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Abone ol

Bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle 25 Kasım'da kaldırıldığı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Aydın Menderes'in memleketi, Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünde büyük üzüntü yaşanıyor.

Aydın Menderes'in vefatını televizyondan öğrenen köy sakinlerinden bazıları, Menderes ailesine ait Çakırbeyli Çiftliği önünde toplandı.

Köy muhtarı Mehmet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Menderes'in vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ''Herkesin başı sağolsun, kendisi geçmişte çok sık çiftliğe geliyordu, rahatsızlığının ardından da zaman zaman gelmeye devam etti. Rahmetli Adnan Menderes, buradaki arazilerini köylülere dağıtarak büyük iyilik yapmıştı, oğlu Aydın Menderes ile de gurur duyuyoruz. Acımız çok büyük'' dedi.

Çakırbeyli Çiftliği'nin sorumlusu Mustafa Yüksel de Aydın Menderes'in, en son Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Aydın ziyareti sırasında çiftliğe geldiğini, Gül'ü burada ağırladığını kaydetti.