BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.429,31
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur eylemi savaş alanına döndü!

Diyarbakır’da iş bırakma eylemi yaparak izinsiz yürüyen kalabalığa polis ekipleri tarafından biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi

Abone ol

Diyarbakır’da iş bırakma eylemi yapan memurlar, 4 ayrı koldan Dağkapı Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.. Bir anda savaş alanına dönen cadde ve sokaklarda tazyikli suya hedef olan 1 kişi fenalık geçirdi.

Hükümet tarafından verilen zammı protesto etmek üzere toplanan kalabalık, Yenişehir ilçesi Ofis semtinden Dağkapı Meydanı’na doğru yürürken güzergahta geniş güvenlik önlemleri alındı.

4.20120523150114.jpg

Kaldırımda yürümeleri için uyarılan grubun sloganlar atarak caddeleri trafiğe kapatmasının ardından polis yetkilileri ile kalabalık arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Diyarbakır Adliye Sarayı önünde caddeyi trafiğe kapatarak yürüyen kalabalığa Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçlarından yolu boşaltmaları konusunda uyarı yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen caddede yürümeye devam eden kalabalığın önü çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Çevik kuvvet polisleri ile kısa süreli arbede yaşayan kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında ortalık savaş alanına döndü. Bir anda polis ekipleri ile göstericiler arasında taşlı ve tazyikli sulu olaylar alevlendi.

Kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarından sıkılan su ve polislerin attığı biber gazından birçok kişi etkilenirken, kalabalık içinde bulunan ve tazyikli suya hedef olan bir kişi ise fenalık geçirdi. Arkadaşları tarafından kalabalıktan çıkarılan şahıs için bölgeye ambulans istendi.Kısa süren arbedenin ardından kalabalık Dağkapı Meydanı’na doğru kaldırımları kullanarak yürümeye devam etti.

İŞTE O ANLAR;


ANKARA'DA DA MEMURLA POLİS BİRBİRİNE GİRDİ

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ANKARA'DA DA MEMURLA POLİS BİRBİRİNE GİRDİ

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrıcısı olduğu kutlamaların adresi Sıhhiye Meydanı...Saat 11.30’da Tren Garı’nda toplanan katılımcılar buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüdü.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yazıların bulunduğu dövizler taşıdı ve sloganlar attı.

Daha sonra Ankara Garı'na yürümek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup, polis barikatını zorlayarak geçmeye çalıştı. Gruba gösterinin izinsiz olduğu ve geçişe izin verilmeyeceği yönünde anons yapan polis, grubun, barikatı zorlamaya devam etmesi üzerine biber gazıyla müdahalede bulundu.Polis kordonu altındaki grup slogan atarak bekleyişini sürdü.

İŞTE O ARBEDE;