BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur bu rakamı istiyor

1 milyon 600 bin çalışanın gözü toplu görüşmelerde. Memurun istediği para...

Abone ol

Memur sendikaları, 1 milyon 600 binin üzerinde memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustosta hükümetle masaya oturacak.

En fazla üyeye sahip konfederasyon olması dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen başkanlığında yürütülecek toplu görüşmelerde, KESK ve Memur-Sen temsilcileri de hazır bulunacak.

Toplu görüşmeler, kamu görevlileri için uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, lojman tazminatı, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, tedavi yardımı ve cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımlarıyla bu mahiyetteki diğer etkinlik ve verimlilik artırıcı yardımları kapsayacak.

Yasaya göre, 15 gün içinde sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

SENDİKALAR NE İSTİYOR?

Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, “Amacımız, memurların tamamının maaşının yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması. Bu nedenle, toplu görüşme masasında, en düşük memur maaşının bin 130 YTL'ye çıkarılması için ısrar edeceğiz. Önceliğimiz, az maaş alan memurların durumunun düzeltilmesi” diye konuştu.

Güzel, bin 130 YTL'nin üzerinde maaş alan memurlar için taleplerinin ise maaş durumuna göre değişeceğini bildirdi.

MEMUR-SEN

MEMUR-SEN henüz zam taleplerini kesinleştirmedi. İstatistik kurumu verileri doğrultusunda rakam belirlenecek. Memurlar için taban bir maaş belirlenmesini talep ediyorlar.

KESK

Kesk'in aklındaki rakam 1150 YTL... Yoksulluk sınırı olarak belirlenen bu sınırın altında maaş olmamasını istiyorlar. Diğer iyileştirmelerin de bu rakam üstünden olmasını talep ediyorlar.