BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,16
HABER /  GÜNCEL

Meltem Taylan Aydın kimdir aslen nereli Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Kurul listesinde dikkat çeken adaylar da var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Meltem Taylan Aydın kimdir, aslen nerelidir, daha önceki mesleği neydi?

Abone ol

Başkanlık sistemi ile birlikte hayat geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulan  Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Listede dikkat çeken isimlerin yanı sıra Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen isimlerde var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Meltem Taylan Aydın kimdir, aslen nerelidir, Meltem Taylan Aydın'ın daha önceki mesleği neydi? 

Ekonomi Politikaları Kurulu nedir: Başkanlık sistemiyle birlikte hayata geçen bu Strateji ve Politika Kurulları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulmaktadır.

Ekonomi Politikaları Kurulu da bu kurullardan bir tanesidir.

Ekonomi Politikaları Kurulu ne yapacak: Ülke ekonomisini ilgilendiren en kritik kararların alınmasında uzmanlıklarıyla katkı koyacak Kurul, Ticaret Bakanlığı ile ortak çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeleri
Kurulu oluşturacak isimler şu şekilde:

Cemil Ragıp Ertem
Gülsüm Azeri
Hakan Yurdakul
Doç. Dr. Hatice Karahan
Korkmaz Karaca
Mehmet Ali Akben
Meltem Taylan Aydın
Nihat Zeybekci
Dr. Servet Bayındır
Yiğit Bulut

Meltem Taylan Aydın kimdir: Meltem Taylan Aydın, 1973 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Meltem Taylan Aydın, Lisansüstü çalışmalarını ekonomi alanında gelişmekte olan ülkelerde makroekonomik performans analizi ve davranışsal ekonomi konularında yaptı.

Meltem Taylan Aydın, 2008 yılında ise Başbakanlık Müşavirliğine atandı.

2014 yılında Harvard Üniversitesi Yükselen Liderler programına kabul edilen Meltem Taylan Aydın, Harvard Extension School’da İşletme yüksek lisans programına devam ediyor.

Halen Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapan Meltem Taylan Aydın, Haziran 2017 tarihinde Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.