BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,84
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan talimat verdi! İşte o caddenin yeni adı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ünlü Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in adını, Çukurambar Mahallesi’nde yapımı devam eden ABD yeni büyükelçilik binasının bulunduğu 1478. Cadde’ye verecek.

Abone ol

Ünlü Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in adı Ankara Çukurambar Mahallesi’nde yapımı devam eden Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının bulunduğu 1478. Cadde’ye verilecek. 

DEĞİŞİKLİĞE İLİŞKİN TALİMAT ERDOĞAN'DAN GELDİ: Hürriyet'in haberine göre değişiklik kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınacak.  İsim değişikliğine ilişkin talimatın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. 

KIZLARI DA AÇILIŞA GELECEK
Eşi Emine Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malcolm X’in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz’la görüşmüştü. İlyasah görüşmeye ilişkin “Kendisi beni Türkiye’ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara’da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içerisinde gerçekleşecek” ifadelerini kullanmıştı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ MECLİS’TE
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Çukurambar Mahallesi’ndeki 1478. Cadde’nin adı Malcolm X Caddesi olarak değiştiriliyor. Caddede aynı zamanda inşaatı devam eden ABD yeni büyükelçilik binası bulunuyor. Büyükelçilik yeni binasına taşındığında bu adresi kullanacak. İsim değişikliğine ilişkin karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nden İsimlendirme Komisyonu’na gönderildi. Karar Meclis’te kabul edildikten sonra caddenin adı Malcolm X olarak değişecek ve yeni isim tabelaları takılacak.

Malcolm X kimdir? Gerçek adı ne?

Malcom X'in kızı Erdoğan'ı babasına benzetti