BIST 10.267
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.406,84
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'ten ODTÜ açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ için belediye ekiplerinin kendisine sürpriz yaptığını söyledi.

Abone ol
Ankara'da ODTÜ tartışması büyüyor! Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ODTÜ'ye yaptığı bayram baskını Ankara'ya karıştırdı. ODTÜ, Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterirken Başkan Melih Gökçek ise Twitter hesabınrdan, baskının kendisine de sürpriz olduğunu duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye ekipleri, ODTÜ’den geçirilecek otoyol projesi kapsamında, gece saat 22.00 sıralarında Çevik Kuvvet ekipleri desteği ile birlikte ağaç kesme makinaları, iş makinaları ve dozerlerle ODTÜ arazisine girdi.
 
Burada yol çalışmasına başlayan ekip, ağaçları söktü. Yaşanan sıcak gelişme üzerine yol inşaatını protesto etmek isteyen bir grup sosyal medya üzerinden örgütlenerek ODTÜ’ye yürümek istedi. Polis grubu biber gazı kullanarak dağıttı. 
 
Müdahalenin ardından kaçışan grup ara sokaklara dağıldı. Belediye ekipleri görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensupları ile belediye çalışanları arasında kısa süreli arbede çıktı. Polis helikopterleri de projektörlelerle operasyona havadan destek verdi.
 
ANKARA'DA ODTÜ PROTESTOSU
 
Öte yandan dün gece Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar bugün de protesto edildi.Balgat 100. Yıl semt pazarı önünde toplanan bir grup, sloganlar atarak ODTÜ A4 kapısına yürüdü. Çalışmanın yapıldığı alana gelen gruptakiler, yanlarında getirdikleri fidanları, açılan yolun üzerine diktiler. Grup adına yapılan basın açıklamasında çalışmaların kanunsuz olduğu iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın destek verdiği grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, çevik kuvvet ve TOMA'larla ODTÜ Ormanı'nda çalışma başlatan belediye ekiplerinin kendisine de sürpriz yaptığını belirtti. Gökçek, şunları söyledi;"Dün gece arkadaşlar bana da sürpriz yapmışlar...Bir gece de ODTÜ yolunu açmışlar. Ankara'mıza hayırlı olsun..