BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.423,09
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'in kafasındaki rakip

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı Melih Gökçek, CHP'nin, Murat Karayalçın'dan başka aday seçeneği olmadığını öne sürdü.

Abone ol

Akşam Gazetesi'nden Nuray Başaran'a konuşan Melih Gökçek
'Arkasına iktidar gücünü almış bir başkanın çok büyük işler yapacağını düşünüyorum. Başbakan'ın vereceği imkanlar sayesinde Ankara'daki belediyecilik tarihinde yeni bir patlama yapacağız' dedi.

Yerel seçimler öncesinde de AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak algılandınız. Geçerken herhangi bir pazarlık yaptınız mı?

Hayır. En ufak bir pazarlığımız söz konusu olmadı. Seçim öncesi, sonrası Tayyip Bey'le sık görüşmelerimiz oldu, onun için böyle bir ihtiyaç hissetmedim.

Adaylığınıza kesin gözüyle bakılmasına karşın 'aday adayıyım' diyorsunuz. Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Bayram öncesinde Ankara'da 12 bin kişi üzerinde dev bir anket yaptırdık. Ankete göre, yanılma payını koysanız bile, en yakın rakibimizin iki katından çok oy almamız söz konusu. İnşallah bu sonuç sandıktan da çıkar.

Tayyip Bey'in, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sözü olduğu ve sizin de böyle bir söz verdiğiniz söyleniyor. Şimdi siz tekrar adaysınız ve Altınok'un da kırgınlığı olduğu konuşuluyor.

Aday olmasını normal karşılıyorum, çünkü Keçiören Belediye Başkanı olduğum dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayı düşünmüştüm. Altınok'un da Tayyip Bey ile aralarında bir söz olup olmadığını bilemem. Bana gelince, kesinlikle verilmiş bir sözüm yok.

Altınok'un bir iddiası da, kurucu olduğu AK Parti'ye sizin, çıkarlarınız için döndüğünüz yönünde.

Turgut Bey partinin kurucusu değil. Parti kurulduğunda iltihak etti. İkincisi, kimin menfaatçi olup olmadığının takdiri kamuoyuna aittir.

Altınok'u iddialı bir rakip olarak görüyor musunuz?

Sadece saygı duyuyorum.

Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Yüksek görüyorum. Kamuoyu yoklamalarında eğer güçlü değilsem,
aday olmak istemem. Seçimlerde Ankara'da AK Parti ile birlikte tarihi bir rekor kıracağımıza inanıyorum.

Bir iddiaya göre AK Parti aday göstermezse, Altınok DYP'den aday olacak. Eğer bu gerçekleşirse, büyükşehirde CHP aradan çıkabilir mi?

Turgut Bey'in AK Parti'den başka bir yere ayrılacağını sanmıyorum.

Diğer partiler açısından durumu nasıl görüyorsunuz peki?

CHP'nin en büyük şansı Murat Karayalçın'da görünüyor. CHP'nin son noktada Karayalçın'ı kabul etmek zorunda kalacağını düşünüyorum. Karayalçın'ın dışındaki rakiplerin hiçbirinin Karayalçın'ın yerini alacağını düşünmüyorum. Anketlere Karayalçın'ı koyuyorum. Rakiplerim içinde en güçlüsüdür. Karayalçın aday olmak arzusunda ve CHP'ye geçecek. Baykal da buna direnmeyecektir. Anketlere göre Karayalçın karşısında da iki kat fazla oy alacağım görünüyor.

AK Parti'den aday olamazsanız, bağımsız olur musunuz?

Bağımsız aday olmayı düşünmem. Aday gösterilirsem ana sloganım belli: 'Bugüne kadar muhalefette denediniz. Neler yaptığımızı gördünüz. Bir 5 yıl da iktidarla görün.' Çünkü arkasına iktidar gücünü almış bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çok büyük işler yapacağını düşünüyorum.

AK Parti'ye geçip iktidarın  belediye başkanı olduktan sonra bir değişiklik yaşandı mı?

Elbette. Bakan arkadaşlarla görüşüp belediyenin hangi sorunu varsa çözdüm. Ne talep ettiysem, hepsinde yakınlık gördüm. Başbakan'la Ankara'nın sorunlarını konuştum. Fikir ve yardımlar aldım. İktidar geçen dönemde bizi kıskandığı için gelirlerimize el koydu. 2002 yılı kaybımız 95 milyon dolar. Şimdi rahatız. Gerçi şimdi de incelemeler geliyor, ama artık bana siyasi komplo kurulacağı kaygısını taşımıyorum. Şimdi çok rahatım, iş yapabiliyorum. Geçen iktidar döneminde anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.