BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.407,71
HABER /  GÜNCEL

Nikah töreni, internetten izlenecek

Yakınlarının nikah törenlerine, zaman darlığı nedeniyle gidemeyenler için müjde. Nikahlar internete taşınıyor.

Abone ol

Proje ile ilgili çalışmaların Kurban Bayramı'na kadar bitirileceğini açıklayan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Işık, yakınlarının nikah törenlerine, zaman darlığı ve mekan farklılığı nedeniyle gidemeyenlerin, aynı nikahı bütün ayrıntılarıyla internet üzerinden canlı olarak izleyebileceğini ifade etti.

Büyük kentlerin en büyük sorunlarının başında zaman darlığı ve mekan farklılığı geldiğini vurgulayan Yüksel Işık şunları kaydetti: "Bu nedenle insanımız çok istemelerine rağmen sevdiklerinin en mutlu günlerinde onların yanında olamıyorlar. Bizim amacımız teknolojiden yararlanarak Çankayalıların gündelik yaşamını kolaylaştırmaktır.

Bayram tatili boyunca yaptığımız çalışmalarla, hem uzun süreli video kaydı yapabilecek, hem de dinamık IP desteğiyle canlı video ve ses yayını yapabilecek bir sistemin kurulması için hazırlıklarımızı tamamladık. Sistemle kalabalıklar içinde en küçük bir hareket bile otomatik olarak izlenebilecek. Kuracağımıoz sistemle en az yüz kişi canlı yayına aktif olarak katılabilecek. İzleyici sayısında ise herhangi bir sınırlama bulunmuyor"

www.cankaya-bld.gov.tr/canlinikah