BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek emekli mi oluyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı canlı yayında Ankara için planladığı projeleri ve yeniden aday olup olmayacağını açıkladı

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sorularını cevapladı. Melih Gökçek 'tekrar aday olacak mısınız?' sorusunda ise topu Erdoğan'a attı.

İşte Melih Gökçek'in konuşmasından satır başları;

Metro yapım sürecinin Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesine Gökçek, " Zaten finansal açıdan bitirmemiz mümkün değildi. Hükümet yapar dedim. Tamamı 2014’te bitecek." açıklaması yaptı.

BODRUM KATLARINDA PROJE HATASI VAR

Kuzey Ankara projesi kapsamında yapılan evlerle ilgili sorunlar sorulduğunda ise Gökçek, "Evlerin vatandaşlara teslim edilmesi açılan davalar nedeniyle uzadı. Her gün 50-200 kişiye evini teslim ediyoruz. Bodrum katlarında proje hatası var. Bu katlardaki daireleri vatandaşa teslim etmeyeceğiz." dedi.

ANKARA TRAFİĞİ NASIL ÇÖZÜLECEK

Trafikte bugün itibariyle 1.422.000 araç var. Şehrin merkezi olan Kızılay-Ulus arasını genişletmek mümkün değil. Alternetif yollar açıyoruz. İkinci projemiz Keçiören’den başlayıp, Ahlatlıbel’de bitecek tünel yol. Üçüncü çözümümüz mevcut EGO otobüslerini körüklülerle değiştirmek.

Ayrıca bazı hatlara teleferik yapıyoruz. İlki yakın zamanda teslim edilecek. Şentepe’den metroya teleferikle inilecek. Daha sonra Karapürçek’ten Siteler’e, ondan sonra da Dikmen’den Kızılay’a yapacağız.

Bir başka çözüm de tabi ki metrolar ve eski banliyö… Eski banliyöyü hafif raylı sistem olarak devreye sokacağız.

O ZAMAN EMEKLİ OLURUM

"Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yeniden aday olacak mısınız" sorusuna Melih Gökçek daha önce gazeticilerle yaptığı sohbette " Şu anda aday adayıyım. Aday değilim ama aday adayıyım." diye konuşmuştu.

Canlı yayında bu sorunun tekrarlanması üzerine Gökçek "Bu soruyu daha önce çok cevapladım. Bakalım, nasip." diye cevap vermekle yetindi.

"Sayın Başbakan tekrar aday olmanızı istemezse ne yaparsınız?" sorusuna ise "Emekli olurum" dedi.